Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την εμπλοκή της Εύας Καϊλή στο Κατάρ Gate καθώς, όπως αποκαλύπτουν η Le Soir και η Repubblica, η Ελληνίδα ευρωβουλεύτρια έχει παραδεχτεί ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει μερικά από τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι της.

«Η κατηγορούμενη παραδέχθηκε ότι έδωσε οδηγίες στον πατέρα της να κρύψει τα λεφτά», σημειώνει ο εισαγγελέας Διαφθοράς, Μισέλ Κλέζ στο έγγραφο για τη σύλληψη της Εύας Καϊλή στις 9 Δεκεμβρίου: «Είπε ότι γνώριζε στο παρελθόν την δραστηριότητα του συντρόφου της (Φραντσέσκο Τζόρτζι) με τον κ. Παντσέρι και ότι βαλίτσες με μετρητά είχαν περάσει από το διαμέρισμά της», συμπληρώνει ο Μισέλ Κλεζ που προΐσταται των ερευνών για το σκάνδαλο διαφθοράς που έχει συγκλονίσει το Ευρωκοινοβούλιο.

Όταν η αστυνομία έκανε την επιχείρηση σε βάρος του συντρόφου της, η Εύα Καϊλή πανικοβλήθηκε. Εκτός από το να δώσει οδηγίες στον πατέρα της για να κρύψει γρήγορα ένα τμήμα των χρημάτων, η ίδια «προσπάθησε να προειδοποιήσει και τον Παντσέρι και άλλους δύο ευρωβουλευτές για την έρευνα». Η εφημερίδα δεν αναφέρει ποιοι ήταν αυτοί οι δύο ευρωβουλευτές, τους οποίους επιχείρησε να προειδοποιήσει.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο σύντροφος της Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, παραδέχθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ότι ήταν μέρος μιας ομάδας που αξιοποιήθηκε από το Μαρόκο και το Κατάρ για να επηρεάσει ευρωπαϊκές αποφάσεις.

«Τα έκανα όλα για χρήματα που δεν χρειαζόμουν» ήταν, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλείται η La Repubblica, αυτά που υποστήριξε ο Τζόρτζι για να παραδεχθεί τις σε βάρος του κατηγορίες – ξέπλυμα χρήματος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διαφθορά. «Αφού κατέρρευσε μπροστά στους αξιωματούχους των Βρυξελλών, ο Τζόρτζι παραδέχθηκε ότι είχε ενεργήσει παράνομα και δήλωσε μετανιωμένος», τόνιζε η La Repubblica.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here