Η νέα δικαίωση του Αλέξη Τσίπρα: Ο Μητσοτάκης θέλει να γίνει Όρμπαν!

0
132

Ούτε οκτώ μήνες δεν έχουν περάσει από την πολιτική εκτίμηση του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, για τους στόχους του Μητσοτάκη ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023.

«Στόχος του να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια Δημοκρατία τύπου Ουγγαρίας, τύπου Όρμπαν», δήλωνε στις 22 Ιουνίου 2023 ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας την ανησυχία του για το κράτος Δικαίου στη χώρα μας: «Δε θέλει απλώς να κερδίσει τις εκλογές, θέλει να φτιάξει το δικό του καθεστώς. Δεν θέλει απλώς να είναι πρωθυπουργός, θέλει να είναι ένας ανεξέλεγκτος ηγεμόνας» υπογράμμιζε ο ίδιος.

Και όπως, αποδείχθηκε, μόλις μερικούς μόνο μήνες μετά, είχε δίκιο!

Στις 7 Φεβρουαρίου 2024, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλε μέσω της υπερψήφισης ψηφίσματος ένα ηχηρό μήνυμα στον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Το κράτος Δικαίου βρίσκεται σε κίνδυνο όπως και η ελευθερία του Τύπου.

Πιο συγκεκριμένα, το ψήφισμα ανάμεσα σε άλλα κάνει τις εξής αναφορές:

Δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ που δεν έχει διαλευκανθεί μετά από σχεδόν τρία χρόνια.

Το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών μέσω ΕΥΠ και Predator.

Αγωγές SLAPP, απειλές, επιθέσεις, παρακολουθήσεις που αντιμετωπίζουν δημοσιογράφοι

Έλλειψη πλουραλισμού στον Τύπο και ιδιοκτησία των ελληνικών ΜΜΕ από συγκεκριμένο αριθμό ολιγαρχών.

Τα προβλήματα σε ανεξάρτητες αρχές όπως η ΑΔΑΕ και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με ασφυκτικές πιέσεις λόγω του έργου τους στο θέμα των υποκλοπών.

Εκφοβισμός δικαστικών λειτουργών, όπως οι περιπτώσεις της Ελένης Τουλουπάκη και του Χρήστου Ράμμου.

Το τραγικό ναυάγιο της Πύλου, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 600 μετανάστες και πρόσφυγες, την ώρα που η δικαστική έρευνα προχωρά με ρυθμούς χελώνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here