Στην παραδοχή ότι το Oruc Reis όχι μόνο βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά και ότι πραγματοποιεί έρευνες προχώρησε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας, μετά τη συνάντηση με τον Καναδό ομόλογό του, ο Δένδιας δήλωσε ότι “δεν μπορούν να υπάρξουν διερευνητικές επαφές με την Τουρκία όσο το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα”!

Η τοποθέτηση Δένδια αναδεικνύει (και) αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιάστηκε για μία ακόμα φορά (τουλάχιστον) απροετοίμαστη. Ενώ συνεχίζει να παρακολουθεί με αμηχανία τις πρωτοβουλίες και τις κινήσεις της τουρκικής πλευράς.

Η δήθεν “απομόνωση Ερντογάν”, για την οποία ακούμε εδώ και μήνες από κυβερνητικά στελέχη και τον ίδιο τον Μητσοτάκη, αλλά και τα περί απειλών για κυρώσεις έναντι των κυρώσεων -που είναι το διπλωματικό κέρδος του Έλληνα Πρωθυπουργού από τις Συνόδους Κορυφής- σήμερα πλέον αποδεικνύονται απλές δικαιολογίες, όπως και απόκρυψη της πραγματικής διάστασης των γεγονότων από τον ελληνικό λαό.

Ωστόσο, πέραν από την έλλειψη στρατηγικής, τα λάθη και τις αδυναμίες που έχουν φέρει τα τουρκικά πλοία να αλωνίζουν και να κάνουν έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του οφείλουν να απαντήσουν:

-Τι περιελάβανε η μυστική συμφωνία του Βερολίνου;

–Γιατί αναγκάστηκε σε παραίτηση ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Α. Διακόπουλος, που είχε αποκαλύψει, στα μέσα Αυγούστου, ότι το Oruc Reis είχε πραγματοποιήσει έρευνες;

–Πότε ακριβώς θα εφαρμοστούν οι κυρώσεις έναντι της Τουρκίας, οι οποίες μάλιστα θα…δαγκώνουν;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here