Σε μια αδιανόητη κίνηση και δημόσια ομολογία προχώρησε μέσω social media ο κυβερνητικός βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, με αφορμή τη φωτιά στην εκλογική του περιφέρεια. Ο κ. Στυλιανίδης δε δίστασε να δημοσιοποιήσει ότι επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, ζητώντας να σταλούν στην περιοχή δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο! Ο ίδιος, αφού καταρρίπτει το αφήγημα περί δήθεν επιχειρησιακού σχεδιασμού για την κατάσβεση των πυρκαγιών και τη διαδικασία για την κατανομή των δυνάμεων επί του πεδίου, σημειώνει επίσης ότι «όλα τα εναέρια μέσα επιχειρούν συνεχώς σε διάφορα μέτωπα». Δηλαδή ο κ. Στυλιανίδης ομολογεί ότι τα εν λόγω εναέρια μέσα αποσύρθηκαν από την/τις περιοχή/ες που είχαν κληθεί να επιχειρήσουν για να γίνει το…χατίρι του βουλευτή Ροδόπης.

Τις ώρες λοιπόν που τα εναέρια μέσα βρίσκονται σε άλλα μέτωπα (άραγε, σύμφωνα με επιχειρησιακό σχέδιο ή με βάση τις πιέσεις υπουργών και κυβερνητικών βουλευτών;) ο κ. Στυλιανίδης επαίρεται για την παρέμβασή του με στόχο μια χούφτα ψήφους.

Αρτιότερη αποτύπωση για τον τρόπο λειτουργίας του επιτελικού κράτους και της διαχείρισης των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας, δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Και, ίσως, αυτή η προσέγγιση να απαντά στο πως έχουμε φτάσει στη φετινή καταστροφή που ζει (και) το φετινό καλοκαίρι η χώρα μας.

ΥΓ: Χρειάζεστε επειγόντως ένα λεξικό κ. Στυλιανίδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here