«Χαράτσι» για κάθε ακτινογραφία και παραπεμπτικό ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας

0
57

Με…φόρα από την έμμεση ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ με την επί πληρωμή από τους ασθενείς των απογευματινών χειρουργείων και τη συμμετοχή στα φάρμακά τους, ο Άδωνις Γεωργιάδης, φέρεται να προχωρά σε ένα ακόμη «χαράτσι» για το κοινωνικό σύνολο.

Όπως αποκάλυψε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), κατά την τηλεδιάσκεψη που έγινε την περασμένη Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024, με τη συμμετοχή του Γεωργιάδη και της Επιτροπής του ΠΙΣ, συζητήθηκε η πρόταση του Υπουργείου για την αποζημίωση εργαστηριακών εξετάσεων ύψους ένα ευρώ ανά παραπεμπτικό και των απεικονιστικών εξετάσεων ύψους τριών ευρώ ανά παραπεμπτικό, τα οποία θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι οι ασθενείς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου, τα παραπάνω ποσά θα εισπράττονται μέσω του παραπεμπτικού (με αιτιολογία υπέρ ΕΟΠΥΥ) αλλά δεν θα αποδίδονται στον Οργανισμό!

Το απόσπασμα από το σχετικό δελτίο τύπου του ΠΙΣ

Το ετήσιο συνολικό ποσό είσπραξης που θα προκύπτει, θα προστίθεται ισόποσα (λογιστικά) από τον ΕΟΠΥΥ στο ανώτατο όριο δαπάνης των εργαστηριακών εξετάσεων, με σκοπό τη μείωση του clawback (επιστροφή χρημάτων από τις φαρμακευτικές εταιρείες προς το Δημόσιο, λόγω υπέρβασης της δαπάνης που ορίζει ο κλειστός προϋπολογισμός).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here