Όταν ο Σαμαράς έριχνε την ευθύνη στην τότε ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την προκλητική στάση Ερντογάν

0
239

Με κεντρικό τίτλο – δήλωση του Αντώνη Σαμαρά “Να φύγει ο Τσίπρας” κυκλοφορούσε η εφημερίδα “Βραδυνή της Κυριακής” της 4ης Δεκεμβρίου 2016.

Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του και δημόσιες τοποθετήσεις του μετά την παραίτησή του το καλοκαίρι του 2015, από την ηγεσία του κόμματος, ο Σαμαράς, αφού δήλωνε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η χώρα δεν θα μπορέσει να βγει από το τέλμα, διότι “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το τέλμα” στη συνέχεια κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση ακόμα και για τις προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου!

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του Τούρκου Προέδρου σημείωνε ότι “ο Ερντογάν απειλεί”, αλλά ότι “δεν με ανησυχούν τόσο οι απειλές του Ερντογάν, όσο ότι ”βρίσκει και τα κάνει”!

Ο Σαμαράς, πρόσθετε επίσης ότι δεν είναι μόνο ο Τούρκος πρόεδρος που κάνει κάτι τέτοιο: “Και ο Ράμα αρχίζει να προκαλεί από την πλευρά του… Με ανησυχεί δηλαδή – κυρίως και πρωτίστως – ότι η Ελλάδα αποδυναμώνεται. Αυτό είναι που αποθρασύνει την προκλητικότητα ”ανήσυχων” γειτόνων. Αυτά δεν θα υπήρχαν, αν η Ελλάδα ενίσχυε τη θέση της διεθνώς. Και δεν υπήρχαν όσο η Ελλάδα ενίσχυε τη θέση της διεθνώς…”.

Αυτή ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση στα κρίσιμα θέματα της εξωτερικής πολιτικής -και ειδικά στο εύθραυστο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Σήμερα, που η Τουρκία και ο Πρόεδρος της όχι μόνο προκαλούν με τη ρητορική τους, αλλά με τις πράξεις τους, ποιά άραγε είναι η θέση του Σαμαρά; Μήπως σήμερα έχει πραγματικά αποδυναμωθεί η θέση της χώρας στη διεθνή σκηνή; Μήπως πράγματι σήμερα ο Ερντογάν “βρίσκει και τα κάνει”, λόγω της έλλειψης στρατηγικής από την πλευρά της ΝΔ και του Μητσοτάκη;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here