Αγγίζει τις 600.000 υπογραφές το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού για τα Τέμπη

0
281

Ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο και οδεύει προς τις 600.000 υπογραφές το διαδικτυακό ψήφισμα για το έγκλημα των Τεμπών, με το οποίο συγγενείς θυμάτων ζητούν αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού, προέδρου του συλλόγου «Τέμπη 2023», η οποία έχασε την κόρη της στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, έχει ήδη 588.292, ένας αριθμός που αυξάνεται διαρκώς.

Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στο κείμενο που συνοδεύει το ψήφισμα: «Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι! Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο «Τέμπη 2023» αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας».

Το σχετικό ψήφισμα μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here