Κυβέρνηση ΝΔ δια μέσω ΥΠΕΞ: «Ιστορική η Συμφωνία των Πρεσπών»

4
916

Με τον πιο σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο επιβεβαιώνει η κυβέρνηση της ΝΔ την πραγματική θέση της αναφορικά με το Μακεδονικό/Σκοπιανό, για το οποίο ως αξιωματική αντιπολίτευση πήρε τους δρόμους και τις πλατείες.

Έτσι, μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ και τις ευχαριστίες του τελευταίου για τις μάχες που έδωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην πορεία για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, σήμερα, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «ιστορική» τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Μόνο που, ενεργώντας με κουτοπόνηρο τρόπο και υποτιμώντας -για άλλη μία φορά- τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών, επέλεξαν η εν λόγω ανάρτηση για την Κοινή Δήλωση Ελλάδας – ΗΠΑ να δημοσιευθεί στα αγγλικά, και όχι στην ελληνική γλώσσα!

Μία ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο στην Θεσσαλονίκη, το υπουργείο Εξωτερικών ανάρτησε την Κοινή Δήλωση για την αναθεώρηση σε επίπεδο κορυφής του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ.

Σε αυτήν, μεταξύ πολλών άλλων, στα θέματα περιφερειακής συνεργασίας τονίζεται ότι ΗΠΑ και Ελλάδα συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ενσωμάτωση των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, κατά βούληση των λαών τους, στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς. Υπογραμμίστηκε μάλιστα η συμβολή της Ελλάδας σε αυτή την κατεύθυνση με την «ιστορική» όπως χαρακτηρίζεται Συμφωνία των Πρεσπών.

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here