23 Ιανουαρίου 2010: Ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων ακροδεξιών -πιθανότατα ανάμεσά τους και διάσπαρτα μέλη της Χρυσής Αυγής- επιτίθενται σε αντιρατσιστική εκδήλωση που οργάνωνε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιδρομή, δυο βδομάδες νωρίτερα, ακροδεξιών σε πολιτιστικό στέκι της περιοχής.

Οι κουκουλοφόροι με ρόπαλα κι άλλα αντικείμενα, χτύπησαν τους συγκεντρωμένους, τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς.

Η αστυνομία προχωρά σε προσαγωγές με τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικών βλαβών, απειλής, οπλοκατοχής και χρήσης κουκούλας.

Ανάμεσα σε αυτούς που παρέμειναν προφυλακιστέοι είναι ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, δημοσιογράφος του ακροδεξιού εντύπου «Ελεύθερος Κόσμος» και εκδότης του ακροδεξιού περιοδικού «Patria».

Ο Παπαγεωργίου φαίνεται να κινείται πολιτικά με άνεση από τη Χρυσή Αυγή μέχρι και την τότε κοινοβουλευτική ακροδεξιά, τον ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη.

Η σύλληψή του πυροδοτεί τον ΛΑΟΣ που τρέχει να τον υπερασπιστεί με κάθε τρόπο. Ο Καρατζαφέρης επικοινωνεί με τον τότε Υπουργό του ΠΑΣΟΚ και σήμερα της ΝΔ, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη (πώς τα φέρνει η ζωή…) ενώ δεν διστάζει να τον επισκεφτεί ακόμα και στη φυλακή!

Την ίδια περίοδο, ο Γεωργιάδης αφιέρωνε ώρες εκπομπών για τον…ήρωα που προφυλακίστηκε ενώ από κοινού με τον Βορίδη κατέθεταν ερωτήσεις στη Βουλή για την “άδικη κράτηση του δημοσιογράφου”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here