Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το «ελληνικό watergate» καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Euractiv», οι Γιώργος Κύρτσος και Τάσος Τέλογλου είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες.

Όπως αναφέρει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, ο ευρωβουλευτής του Renew Europe, Γιώργος Κύρτσος και ο ερευνητής δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου είναι τα τελευταία θύματα του σκανδάλου των υποκλοπών που συγκλονίζει την Αθήνα εδώ και μήνες.

Πηγές κοντά στο θέμα, ανέφεραν στο «Euractiv» ότι ομάδα της Ελληνικής Αρχής για την Ασφάλεια και το Απόρρητο των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επισκέφθηκε την Πέμπτη (15 Δεκεμβρίου) την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cosmote. Η ΑΔΑΕ, μια ανεξάρτητη Αρχή της οποίας η λειτουργία προβλέπεται στο ελληνικό σύνταγμα, θέλησε να διενεργήσει έλεγχο μετά από αιτήματα που υπέβαλαν στην αρχή ο ευρωβουλευτής Κύρτσος και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου που ήθελαν να μάθουν εάν ήταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες.

Το «Euractiv» έμαθε ότι ο έλεγχος επιβεβαίωσε ότι και οι δύο άνδρες ήταν υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες, αλλά οι λόγοι δεν αποκαλύφθηκαν επικαλούμενοι την «εθνική ασφάλεια».

Εν τω μεταξύ, η ανεξάρτητη Αρχή αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διενέργεια του ελέγχου ελέγχου.

«Ο Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδας φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος», υπογραμμίζεται στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Αρκετές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, μετά από συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο, επιχείρησε να σταματήσει τον έλεγχο αμφισβητώντας την αρμοδιότητα της αρχής.

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ αντέδρασαν επικαλούμενοι τη συνταγματική τους εξουσία και επέμειναν στον έλεγχο.

Εξάλλου, η εταιρεία τους ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για οδηγίες. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ ενημερώθηκαν ότι η διαδικασία ήταν παράνομη.

Η εταιρεία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ζήτησε γραπτή γνωμάτευση από τον εισαγγελέα την οποία φέρεται να αρνήθηκε.

Παρά τις εκκλήσεις να τερματιστεί ο έλεγχος, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ επέμειναν, λέγοντας ότι είναι ανεξάρτητοι από το δικαστικό σώμα και συνέχισαν τη διενέργεια του ελέγχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here