Δεν έχουν περάσει και τόσα χρόνια από την εποχή που διαδήλωναν στο Σύνταγμα.
Δεν έχουν περάσει και τόσα χρόνια από την εποχή που φώναζαν «Γέρουν γερά».
Δεν έχουν περάσει και τόσα χρόνια από την εποχή που κραύγαζαν -λόγω της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές- ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας κάνει Σοβιέτια».
Δεν έχουν περάσει και τόσα χρόνια από την εποχή που ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με το κοστούμι του…φιλελεύθερου διατυμπάνιζε, χέρι-χέρι με τον Γεωργιάδη την προσήλωσή του στο «ευρωπαϊκό όραμα» και στις «αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», απέναντι στην τότε κυβέρνηση που δήθεν «ήθελε να μας απομακρύνει από την Ευρώπη.

Όλα αυτά μέχρι και προχθές.

Οι κανόνες της ΕΕ και της ευρωζώνης, που είχαν ως «ευαγγέλιο» τα χρόνια της χρεοκοπίας, συνοδεύονται και από κανόνες στο κράτος Δικαίου, δηλαδή στην ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτών από τα κράτη – μέλη, στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, στην ελευθερία του Τύπου.

Σήμερα, τα παραπάνω αποτελούν εμπόδιο στα σχέδια του Μητσοτάκη.

Το ευρωπαϊκό ψήφισμα χαστούκι στον ίδιο και στην κυβέρνησή του -και όχι στην Ελλάδα όπως υπουργοί, βουλευτές και ΜΜΕ προπαγανδίζουν- μετέτρεψε τους «Μένουμε Ευρώπη» σε «Μένουμε Ελλάδα».

Και με κλειστά τα σύνορα αν χρειαστεί.

Άλλωστε, ο Γεωργιάδης τα είπε όλα: «Γελοίο το ψήφισμα» (των ευρωβουλευτών), δεν θα μας πουν πώς θα κάνουμε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα»(…)», ήταν οι δύο φράσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ και Υπουργού της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον «ΑΝΤ1».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here