Σίγουρος ότι η κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί επαρκώς για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εμφανιζόταν ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 στις 14 Ιουλίου 2020.

Ο Βασίλης Κικίλιας, αφού συμφωνούσε ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας θα χτυπήσει τη χώρα μας από τον Οκτώβριο, σημείωνε ότι η υπάρχει η απαιτούμενη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ικανή για να το αντιμετωπίσει.

«Έχουμε ήδη προμηθευτεί πολλαπλάσια εμβόλια για την γρίπη, έχουμε ετοιμάσει το ΕΣΥ με πολλές προσλήψεις -πάνω από 5 χιλιάδες- και έχουμε διπλασιάσει τις ΜΕΘ», απαντούσε ο Υπουργός Υγείας, παρουσιάζοντας την…ετοιμότητα της κυβέρνησης.

Απαντώντας δε, αν υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγηθεί η χώρα σε ένα δεύτερο lockdown, ο Κικίλιας εμφανιζόταν κάθετα αρνητικός: «Σε ένα δεύτερο οριζόντιο lockdown δεν μπορούμε να οδηγηθούμε. Όλες οι χώρες -και κάποιες σε χειρότερη κατάσταση από εμάς- προχωρούν σε σταδιακά μέτρα. Εμείς έχουμε και δεύτερο πλάνο, για τοπικά lockdown, για επιμέρους διορθώσεις, για τεστ σε περισσότερους τουρίστες…».

Άλλωστε, όπως τόνιζε ο Υπουργός Υγείας «τέλος του 2020, αρχές του 2021 θα έχουμε τα πρώτα εμβόλια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here