Αδ. Γεωργιάδης: Φίλος μου ο Παπασταύρου – Οι ισχυροί τον εμπιστεύονταν για τις offhsore τους

0
241

Το ποσό των 2,6 εκατομμύριων ευρώ φέρεται να πήρε ως μίζα ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, σύμφωνα με έγγραφο που παρέλαβε η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Στο έγγραφο γίνεται αναφορά και στο όνομα του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά: “Εστάλησαν 2,6 εκ. ευρώ στον Παπασταύρου, σύμβουλο του Πρωθυπουργού, μέσω της εταιρείας Fairwinds Assets. Πιστεύεται ότι η εταιρεία χρηματοδότησε την καμπάνια του Σαμαρά για τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Tvxs.gr, στην κατάθεσή του η ελληνοελβετίδα μάρτυρας Άρτεμις Νιάρου, που εργάζεται σε ελβετική εταιρία ιδιωτικών ερευνών και ενεπλάκη λόγω μιας αγοραπωλησίας ορυχείου νικελίου στη Δομινικανή Δημοκρατία, εντοπίζει αρκετά γνωστά πρόσωπα, που έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη υποθέσεις όπως η Novartis, η Λίστα Λαγκάρντ ή τα Panama Papers, σε ένα περίπλοκο δίκτυο εταιριών και ανθρώπων που προέρχονται κυρίως από την Ελλάδα και το Ισραήλ και ήρθαν στο προσκήνιο με την υπόθεση της ΠΑΝΓΑΙΑ.

Ανάμεσά τους βρίσκονται ο δικηγόρος και συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου που φέρεται εκπρόσωπος εταιριών που ως πραγματικό ιδιοκτήτη έχουν, σύμφωνα με την κατάθεση, ισραηλινό δισεκατομμυριούχο Βenny Steinmetz. Έχει απασχολήσει τις αρχές διαφόρων χωρών κατά καιρούς αλλά πρωταγωνιστεί και στην πολύκροτη υπόθεση του ελληνικού σκανδάλου της ΠΑΝΓΑΙΑ, σύμφωνα με τους Financial Times.

H κατάθεση χαρακτηρίζει τον Παπασταύρου «αχυράνθρωπο» του ισραηλινού και τον κατηγορεί για αθέμιτες και παράνομες πρακτικές στις εξαγορές εταιριών, όπου εμφανίζεται ως εκπρόσωπός του. Σύμφωνα με την κατάθεση, στις συναλλαγές εμπλέκονται εταιρίες και φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται σε ένα πολύ αναλυτικό σχεδιάγραμμα που παραδόθηκε και συσχετίστηκε από τον τότε επίκουρο εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Ιωάννη Δραγάτση. Με επίκεντρο τον Παναμά εμφανίζονται διαδρομές σε Ελβετία, Ελλάδα, Ισραήλ. Βόρεια Μακεδονία, Δομηνικανή Δημοκρατία κ.α.

Το όνομα του κ. Παπασταύρου και η συσχέτιση με λίστες δεν έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας. Ο κ. Παπασταύρου υπήρξε στενός συνεργάτης της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, γεγονός που είχε επιβεβαιώσει και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ όχι μόνο έπλεξε το εγκώμιο του κ. Παπασταύρου, όχι μόνο δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα τον ήθελε βουλευτή της ΝΔ, όχι μόνο εξήρε τις ικανότητές του στον κόσμο των..offshore, αλλά στο τέλος κατηγόρησε και τον ελληνικό λαό που “αν δεν ήταν αυτός που είναι” θα είχε δώσει το όνομά του σε δρόμο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here