Αυτές τις μέρες του 2019, καθώς βαδίζαμε στη τελική ευθεία των εθνικών εκλογών, τα κόμματα διαμόρφωναν και ανακοίνωναν τους υποψήφιους για τα ψηφοδέλτια επικρατείας.

Σαν χθες λοιπόν, 21 Ιουνίου του 2019, η ΝΔ ανακοίνωνε τα 12 πρόσωπα μεταξύ των οποίων το ένα εξ αυτών προκάλεσε μια μικρή έκπληξη. Στη 6η (εκλόγιμη) θέση, ο Μητσοτάκης επέλεξε τον Πρόεδρο της Δράσης, Θεόδωρο Σκυλακάκη, σημερινό Υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής.

Ο Σκυλακάκης, μέλος της ΟΝΝΕΔ τη δεκαετία του 1970, στέλεχος του κόμματος επί σειρά ετών, το 2009 κερδίζει μια θέση ευρωβουλευτή με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, το 2010 διαγράφεται από τη ΝΔ λόγω της αντίθεσής του στον αντιμνημονιακό τότε πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

Συντάχθηκε με τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη αλλά η διάλυση του κόμματος που ακολούθησε μετά την αποτυχία στις εκλογές του 2012, τον οδήγησε στη Δράση.

Το 2014 ωστόσο, ο Σκυλακάκης θέτει στην ατζέντα του το ζήτημα των δανειοδοτήσεων των κομμάτων από τις τράπεζες.

Με ερωτήματά του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αλλά και με τη δημιουργία σποτ, ο σημερινός Υφυπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ μας έλεγε ότι τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρωστούσαν 270 εκατ. ευρώ το 2013, και πως έχουν πάψει πλέον να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Στο ίδιο σποτ, ο Σκυλακάκης καταγγέλλει ότι η ΝΔ πήρε νέα δάνεια κατά τη διάρκεια της κρίσης (το 2012) ύψους 15 εκατ. ευρώ, επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι οι παράνομες δανειοδοτήσεις των δύο κομμάτων και η χρεοκοπία τους καλύπτονται από το νόμο της σιωπής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here