Στη φυλακή τα διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης!

1
366

Στη φυλακή οδηγούνται τα διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όπως ανακοινώθηκε από τη Μ. Λεπενιώτη. Εντάλματα σύλληψης εκδίδονται για τους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Γερμενή, Παναγιώταρο, Λαγό, Παππά, Ματθαιόπουλο, Μίχο και Ζησιμόπουλο.

Το δικαστήριο αποφάσισε να στείλει στη φυλακή και τους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για “ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση” χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού σε ποινή 6-7 χρόνια κάθειρξη. Συγκεκριμένα θα πρέπει να εκτίσουν την ποινή τους οι: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αντώνης Γρέγος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Στη φυλακή οδηγείται βεβαίως ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς που καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 14 χρόνια κάθειρξη. Την άγουσα για την φυλακή θα πάρουν και οι πυρηνάρχες Νίκαιας και Περάματος, Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής .Αναφορικά με την υπόθεση του Γ. Λαγού, πρέπει να αρθεί η ασυλία του από το ευρωκοινοβούλιο.

Οι ποινές για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης:

Νίκος Μιχαλολιάκος
13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

Ιωάννης Λαγός
13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες

Ηλίας Κασιδιάρης
13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

Γιώργος Γερμενής
13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

Χρήστος Παππάς
13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες

Ηλίας Παναγιώταρος
13 έτη κάθειρξη

Αρτέμης Ματθαιόπουλος
10 έτη κάθειρξη

Συνολικά, 38 καταδικασθέντες θα εκτίσουν άμεσα την ποινή τους, σε 12 καταδικασθέντες αποφασίστηκε αναστολή εκ των οποίων οι πέντε είναι πρώην βουλευτές: οι Χρ. Αλεξόπουλος Στ. Μπούκουρας, Αρβανίτης, Κουκούτσης και Ζαρούλια.

Στους Αρβανίτη, Αλεξόπουλο, Ζαρούλια και Κουκούτση επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ και της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής τους.

Εκτός φυλακής μένουν και οι: Γ. Σκάλκος, Κ. Αντωνακόπουλος, Αρ. Δασκαλάκης, Γ. Δήμου, Θ. Μαρίας, Ιω. Καστρινός και Κ. Παπαδόπουλος. Εξ αυτών ορισμένοι έχουν πλέον τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε ΑΤ της περιοχής τους.

“Μέσα οι φασίστες, δολοφόνοι”, “να σαπίσετε στη φυλακή γουρούνια, φασίστες” και “ο Παύλος ζει” φώναξαν από το ακροατήριο όταν μπήκαν χειροπέδες στους καταδικασθέντες, ανάμεσά τους και τον Αρτ. Ματθαιόπουλο.

Παραδόθηκαν τρεις από τους καταδικασθέντες

Τρεις από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Πρόκειται για τον Ηλία Κασιδιάρη που παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας, τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη που παραδόθηκε στη Νίκαια και τον Γιώργο Τσακανίκα στον Πειραιά. Σύμφωνα με τη διαδικασία είτε παρουσιαστούν από μόνοι τους είτε συλληφθούν θα οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ και από εκεί παραπέμπονται στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here