Μπορεί να τον «αποκήρυξε» δημόσια ο βιολογικός γιος του, Θάνος Πλεύρης, για το ναζιστικό χαιρετισμό μπροστά στη Μάγδα Φύσσα, κατά τη διάρκεια της δίκης για τη Χρυσή Αυγή, αλλά θα έχει πάντα στο πλευρό του έναν άλλο «γιο», έναν άλλο Υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο λόγος για τον φιλοναζιστή, ιδρυτή της 4ης Αυγούστου και αντισημίτη Κωνσταντίνο Πλεύρη, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Γιάννη Λαγού, καταδικασθέντα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σήμερα αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός της κυβέρνησης, περιέγραφε την ιδιαίτερη και στενή σχέση που διατηρεί από την ηλικία των 20 ετών με τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, τονίζοντας την πολύτιμη βοήθεια που του πρόσφερε για την αύξηση των κερδών της επιχείρησής του.

Μιλώντας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου σε εκδήλωση του ΛΑΟΣ, έπλεκε το εγκώμιο Κ. Πλεύρη, αναφέροντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για όσα τους ενώνουν, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν πρόκειται ποτέ να αποκηρύξει τη σχέση τους».

Ο κ. Γεωργιάδης λοιπόν, γνωρίστηκε με τον Κ. Πλεύρη σε έκθεση βιβλίου, στο περίπτερο των εκδόσεων Γεωργιάδη, όπου ο τελευταίος τον πλησίασε με στόχο να του προσφέρει τη βοήθειά του, μέσω της δραστηριότητας των τηλε-πωλήσεων των βιβλίων των εκδόσεων του σημερινού Υπουργού.

Η εν λόγω συνεργασία Πλεύρη – Γεωργιάδη, απέφερε πολλά κέρδη στον σημερινό Υπουργό. Όπως ο ίδιος δήλωνε «από τις 20-30 χιλιάδες δραχμές τζίρο την ημέρα, έφτασε τις 300-400 χιλιάδες δραχμές»!

Στο ίδιο σημείο της περιγραφής του -και ενώ η αναφορά και μόνο του ονόματος του Πλεύρη πυροδοτούσε θερμά χειροκροτήματα- μαθαίνουμε επίσης ότι οι γονείς του Γεωργιάδη ήταν φίλοι με τον Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Ωστόσο, η…κορύφωση της αποθέωσης Πλεύρη από το Νο2 της ΝΔ ήταν όταν ο Γεωργιάδης περιέγραφε την άρνηση του Πλεύρη να δεχτεί ποσοστό από τα κέρδη: «Εγώ ζω για ιδέες και όχι από ιδέες» του απάντησε ο υμνητής της «4ης Αυγούστου», εξηγώντας παράλληλα ότι ο ίδιος «είναι δικηγόρος και παίρνει λεφτά από τα καθάρματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here