Ω, ωραίο μου πλυντήριο! Όταν το Πρώτο Θέμα έκανε την αγιογραφία του Κασιδιάρη 24 ώρες μετά την επίθεση σε Κανέλη – Δούρου

0
353

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012. Διανύουμε το τρίτο 24ωρο από τη σοκαριστική επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλη και τη Ρένα Δούρου, χαστουκίζοντας και σπρώχνοντας την πρώτη, ρίχνοντας ένα ποτήρι με νερό στη δεύτερη.

Η επίθεση του Νο2 της Χρυσής Αυγής πάγωσε τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Αλλά και φανέρωσε, σε απευθείας μετάδοση, το πραγματικό πρόσωπο της οργάνωσης. Της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Κασιδιάρης φεύγει από το στούντιο του ΑΝΤ1 για να γλιτώσει το αυτόφωρο. “Εμφανίζεται” ξανά δύο μέρες αργότερα, με ένα κείμενό του στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, με το οποίο δηλώνει ότι “θα προχωρήσει σε μηνύσεις εναντίον των φυσικών και ηθικών αυτουργών όσων παράνομων πράξεων τελέστηκαν εναντίον μου”.

Το πρωί της Πέμπτης της 7ης Ιουνίου του 2012, ο Κασιδιάρης επιτίθεται σε Λιάνα Κανέλη και Ρένα Δούρου.

Ο Κασιδιάρης κρύβεται για να γλιτώσει τη σύλληψη.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες, η Χρυσή Αυγή καλείται να αντιμετωπίσει μια σίγουρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Και εκεί εμφανίζεται το Πρώτο Θέμα, που σήμερα ανακάλυψε την εγκληματική οργάνωση και την “πάνω πλατεία”…

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012: Ενώ λοιπόν ο Κασιδιάρης κρύβεται, 24 ώρες μετά την επίθεση, το Πρώτο Θέμα περνάει το κατώφλι του σπιτιού του για να…μιλήσει με τον πατέρα του, γεγονός που αποκαλύπτει με περηφάνια(;) ο συντάκτης του κειμένου.

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012: Το Πρώτο Θέμα κυκλοφορεί με ένα ρεπορτάζ-συνέντευξη υπό τον τίτλο “Ο σκληρός της Χρυσής Αυγής που ήθελε να γίνει χορευτής” και μια κακομονταρισμένη φωτογραφία του Κασιδιάρη με το σαλόνι του σπιτιού του, όπου στο βάθος μας δείχνουν και το τζάκι του (είναι νοικοκυραίοι οι άνθρωποι άλλωστε).

Ο υπότιτλος προμηνύει αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει στις 1441 (!) λέξεις του κειμένου: “Ποιος είναι ο θιασώτης του street fighting, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Μιχαλολιάκου που επιτέθηκε σε δύο βουλευτίνες της Αριστεράς σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή – Τι λέει ο πατέρας του για τη βίαιη αντίδραση του «Λιάκου»”.

Από την αρχή λοιπόν του κειμένου, ο ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης, γίνεται…”Λιάκος”!

“Είναι 32 ετών, εξελέγη βουλευτής (πιθανότατα θα εκλεγεί και πάλι), αλλά ζει ακόμη στο παιδικό του δωμάτιο στο σπίτι των γονιών του”, είναι
ο πρόλογος του ανυπόγραφου (τουλάχιστον στην ηλεκτρονική έκδοση) ρεπορτάζ, ξεκινώντας το ξέπλυμα.

Τι μαθαίνουμε στη συνέχεια; Ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει για τον…Λιάκο “ότι όνειρό του ήταν να γίνει επαγγελματίας χορευτής και ότι προτού μυηθεί στα μυστικά της Χρυσής Αυγής περνούσε ατελείωτες ώρες χορεύοντας αργεντίνικο τάνγκο”!

“Τον Ηλία τον προσέβαλαν και αντέδρασε έτσι. Η Κανέλη φταίει. Μεγάλωσε περήφανος γιατί εμείς όταν ήταν μωρό τον κοιμίζαμε διαβάζοντάς του τους Άθλους του Ηρακλή και όχι τα Τρία γουρουνάκια”, μας μεταφέρει το Πρώτο Θέμα, μέσα από τα λόγια του πατέρα του Κασιδιάρη, ο οποίος επιρρίπτει τη ευθύνη στις Κανέλη – Δούρου αλλά και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη!

“Σε μια στιγμή τόσο έντονης συναισθηματικής φόρτισης μπορεί να συμβούν ακόμη και αυτοκτονίες”, συνέχιζε ο πατέρας του Κασιδιάρη, ο οποίος – παρεμπιπτόντως – μετά το 1974 υποστήριζε τη ΝΔ, όπως ο ίδιος δήλωνε, μέχρι να περάσει λίγο πιο ακροδεξιά στην πολυκατοικία.

Από την προσπάθεια οικοδόμησης αγιογραφίας του Ηλία Κασιδιάρη, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι επιδόσεις του στην εκπαίδευση, καθώς όπως μας πληροφορούσε το Πρώτο Θέμα “πέτυχε άνετα την εισαγωγή του στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο ολοκλήρωσε στον προβλεπόμενο χρόνο. Αμέσως μετά υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις και στην 33 Μ.Κ. στην Κύπρο χωρίς καμία απολύτως μετάθεση στο ενεργητικό του”.

“Δεν είναι μόνο η γυμναστική και οι πολεμικές τέχνες στις οποίες είχε έφεση ο Ηλίας Κασιδιάρης από πολύ μικρή ηλικία. Είναι επίσης το γράψιμο, η ιστιοπλοΐα, ακόμη και ο χορός: «Θα μπορούσε να γίνει ένας πολύ καλός επαγγελματίας χορευτής», λέει ο πατέρας του, αποκαλύπτοντας τις δεξιότητες του Ηλία Κασιδιάρη σε κάθε είδος χορού, από το χασάπικο και το ζεϊμπέκικο έως το αργεντίνικο τάνγκο. «Η δασκάλα του επέμενε να ακολουθήσει τον χορό, αλλά τελικά είχε άλλα στο μυαλό του», αναφέρει ο πατέρας του, καθώς το ξέπλυμα του νέου της…διπλανής πόρτας κορυφωνόταν.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ, όπως δημοσιεύθηκε στο Πρώτο Θέμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here