Όταν ο Α. Γεωργιάδης εξέφραζε την ικανοποίησή του για την άνοδο της Χρυσής Αυγής

1
910

Την περίοδο που ο σημερινός Υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν βουλευτής με το ΛΑΟΣ του φιλοβασιλικού Καρατζαφέρη, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είχαν ακόμη μπει στη καθημερινότητά μας.

Τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2010 (η οικονομική κρίση που ακολούθησε στην Ελλάδα επιτάχυνε την αναζήτηση και εξοικείωση με τα social media) ένα μεγάλο μέρος της επικοινωνίας διοχετευόταν μέσω των παλτφόρμων συζήτησης (forum) που είχαν δημιουργηθεί σε μια σειρά από ιστοσελίδες.

Ο κ. Γεωργιάδης, πάντοτε επιδίωκε αυτή την επικοινωνία και τα forum -εκείνη την εποχή- ήταν η καλύτερη και πιο εύκολη διαδικασία επικοινωνίας με τους πολίτες – ψηφοφόρους.

Βρισκόμαστε στο 2009 – και συγκεκριμένα στις 7 Ιουλίου, δηλαδή ένα μήνα μετά την διεξαγωγή των ευρωεκλογών, όπου το κόμμα του Καρατζαφέρη έχει αποσπάσει ένα πολύ υψηλό ποσοστό, 7,15% καταλμβάνοντας δύο έδρες.

Ο κ. Γεωργιάδης είναι βουλευτής του ΛΑΟΣ και φυσικά αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος -και δικαίως- από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Το ΛΑΟΣ πράγματι, ήταν η έκπληξη των ευρωεκλογών στην Ελλάδα. Αυτό το γεγονός, είναι μάλλον που του δίνει τον…αέρα να αναφερθεί ακόμα πιο άνετα στις συζητήσεις στο Forum που διατηρεί υπό τον τίτλο “Εκκλησία του Δήμου” μέσα στην προσωπική του ιστοσελίδα (σ.σ. φυσικά -σχεδόν- κάθε ίχνος έχει διαγραφεί)…

Διαβάζουμε λοιπόν την απάντηση από τη “συζήτηση” στις 6 και 7 Ιουλίου 2009 όπου ο κ. Γεωργιάδης αναφέρεται με ικανοποίηση στο γεγονός ότι “η Χρυσή Αυγή νίκησε κατά κράτος την ΑΝΤΑΡΣΥΑ”, εξηγώντας μάλιστα αυτή την ικανοποίησή του ως “μια στροφή που πήρε η ελληνική κοινωνία” (επιχείρημα που χρησιμοποίησε και πρόσφατα, αλλάζοντας βέβαια την ορολογία, κάνοντας λόγο για μια Ελλάδα που έχει πάει δεξιότερα).

Ο διάλογος στο forum είναι αποκαλυπτικός τόσο για την απάντηση του κ. Γεωργιάδη όσο και για τις ιδεολογικό στίγμα των μελών του Forum με τα οποία συνομιλεί ο σημερινός Αντιπρόεδρος της ΝΔ:

Ο/Η pafi λέει:
06/07/2009, 04:42
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΠΟΤΕ!ΣΑΣ ΕΧΩ ΨΗΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΤΟ 2009.ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΣ Χ.Α!ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑ ΜΑΧΗΤΕΣ!ΚΑΙΡΟΣ ΠΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ,ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ….ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ!

Ο/Η Άδωνις Γεωργιάδης λέει:
07/07/2009, 04:52
Δεν απαξιώνω τον αγώνα υπέρ της πατρίδος κανενός! Όμως απήντησα στην παρατήρησή σου. Ο φόβος ότι θα χάσουν τις καρέκλες τους, τους κινητοποίησε και ο φόβος αυτός προήλθε από το 7,2. Θα εκφράσω όμως την πλήρη μου ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Χ.Α. νίκησε κατά κράτος την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη που έχει την πολιτική της σημασία, ως προς την στροφή που πήρε η Ελληνική Κοινωνία, το ίδιο ενδιαφέρον είναι ότι το ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ νίκησε την ΔΡΑΣΗ, επίσης ευχάριστο γεγονός. Όμως το μείζον γεγονός παραμένει η νίκη του ΛΑ.Ο.Σ. αυτό είναι που ανέτρεψε τα δεδομένα.

Για την ιστορία: Στις ευρωεκλογές του 2009, πράγματι η Χρυσή Αυγή απέσπασε περισσότερες ψήφους από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κερδίζοντας περίπου 1.600 ψήφους περισσότερους σε σχέση με το κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Χρυσή ΑυγήΝίκος Μιχαλολιάκος23.5660,46%
ΑΝΤΑΡΣΥΑΔιοικούσα επιτροπή21.9510,43%

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here