Ι. Πιπίνης: Η κωλοτούμπα και η λαθροχειρία του συμβούλου του Μητσοτάκη

0
902

Αυτές τις μέρες του 2019, δηλαδή περίπου τέσσερις μήνες από την νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές, ανακαλύπταμε (χωρίς να πέσουμε και από τα σύννεφα) τη νέα επαγγελματική καριέρα του δημοσιογράφου Ιάσωνα Πιπίνη.

Ο κ. Πιπίνης, που έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα από τα…ρεπορτάζ του για τον Μαδούρο, τη Βενεζουέλα και τη λάσπη του εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τελικά μετακόμισε από τον ΣΚΑΙ στο Υπουργείο Εξωτερικών, αναλαμβάνοντας σύμβουλος του Μητσοτάκη για τα θέματα Λατινικής Αμερικής.

Και πως τα φέρνει η ζωή, μία από τις πρώτες του συναντήσεις ήταν με τον Πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, γεγονός που και ο ίδιος (αναγκάστηκε) να δημοσιοποιήσει μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

Ως εδώ (ας πούμε) ότι όλα μοιάζουν να κυλούν φυσιολογικά. Μόνο που ο κ. Πιπίνης, όπως αποδείχτηκε τελικά, δεν μπόρεσε καν να εκπροσωπήσει επάξια τη θέση που του έχει αναθέσει η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, επιχειρώντας μια απίστευτη λαθροχειρία, μόνο και μόνο λόγω των προσωπικών του πεποιθήσεων.

Έτσι, στην εν λόγω ανάρτησή του, όπου βρίσκεται ο ίδιος να συζητά με τον Πρέσβη της Βενεζουέλας, έκοψε το πάνω μέρος της φωτογραφίας με στόχο να μην εμφανίζονται τα κάδρα με τις φωτογραφίες των Τσάβες και Μαδούρο! Στην ίδια ανάρτηση δε, «θυμήθηκε» ότι η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση Μαδούρο!

Τα αποκαλυπτήρια της λαθροχειρίας του έγιναν από τον επίσημο λογαριασμό της Πρεσβείας, όπου δημοσιεύθηκε η ίδια ακριβώς φωτογραφία, χωρίς την…επεξεργασία της.

Κάπως έτσι ο σύμβουλος του Μητσοτάκη, εμφανίζεται να συζητά με τον Πρέσβη της χώρας υπό το βλέμμα του Προέδρου Μαδούρο και του Τσάβες.

Κάποιοι θα σκεφτούν πως πρόκειται για ήσσονος σημασίας ζήτημα. Αλλά όταν ένα στέλεχος της κυβέρνησης, με αρμοδιότητα τις σχέσεις της χώρας μας με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, διαμορφώνει την πραγματικότητα όπως τον βολεύει, τότε μόνο ήσυχοι δεν μπορούν να νιώθουν οι πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here