Νέο άνοιγμα της κρατικής κάνουλας προς όφελος των καναλαρχών πανελλαδικής εμβέλειας αποφάσισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μοιράζοντας σχεδόν 7 εκατομμύρια ευρώ για την πληρωμή των εργοδοτικών εισφορών των εργαζόμενων για το σύνολο του 2022!

Μετά την πανδημία, το νέο «επιχείρημα» για την…έκτακτη χρηματοδότηση των καναλαρχών εστιάζεται στην «οικονομική στήριξη των ανωτέρω επιχειρήσεων, καθώς και των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτές, εξαιτίας της οικονομικής διαταραχής που προκλήθηκε από τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ και τους διεθνείς εταίρους καθώς και από τα αντίμετρα που ελήφθησαν».

Η απόφαση του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Ιωάννη Μπρατάκου, υπογράφηκε στις 24 Οκτωβρίου και προβλέπει τα εξής ποσά για κάθε τηλεοπτικό σταθμό:

Star Channel: 1,175 εκατ. ευρώ

Open: 400.926 ευρώ

Μακεδονία TV: 78.291 ευρώ

ΑΝΤ1: 1,878 εκατ. ευρώ

Alpha: 1,304 εκατ. ευρώ

ΣΚΑΪ: 1,045 εκατ. ευρώ

Mega: 957.240 ευρώ

Στο αιτιολογικό της υπουργικής απόφασης σημειώνεται:

-«Η ανάγκη οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, καθώς προάγουν την πολυφωνία, τον πλουραλισμό και την ποιότητα στο δημόσιο διάλογο».

-«Το γεγονός ότι οι ως άνω επιχειρήσεις επλήγησαν ιδιαιτέρως κατά την πρόσφατη οικονομική διαταραχή που προκλήθηκε από τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ και τους διεθνείς εταίρους, καθώς και από τα αντίμετρα που ελήφθησαν».

–«Η ανάγκη στήριξης των εργαζομένων που απασχολούνται στις ως άνω επιχειρήσεις, της διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων απασχόλησης και της αποτροπής επιδείνωσης του εργασιακού περιβάλλοντος στο ως άνω πεδίο οικονομικής δραστηριότητας, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώθηκαν από την ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία».

–«Η δυνατότητα οικονομικής στήριξης των ως άνω επιχειρήσεων βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 86 του ν. 4674/2020, η οποία πρέπει να λάβει χώρα με αντικειμενικά και ισότιμα κριτήρια. Υπό την έννοια αυτή, πρόγραμμα οικονομικής στήριξης δύναται να αποτελέσει η συνολική ή μερική κάλυψη της εισφοράς της περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 6 του α.ν. 248/1967 (Α’ 243) για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, ίδια για όλους τους δυνητικούς δικαιούχους, προκειμένου να διασφαλιστούν η απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία και η συνέχιση παροχής των υπηρεσιών που προσφέρουν σε όλη τη διάρκεια της οικονομικής διαταραχής που προκλήθηκε από τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here