Νέες καταγγελίες, μετά από αυτές στη Ρόδο, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά στην Κρήτη, μέσα από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Ηρακλείου. Σύμφωνα με αυτές, εργαζόμενοι που δουλεύουν σε ξενοδοχειακούς χώρους της Χερσονήσου και των Μαλίων, εμφανίζονται στοιβαγμένοι, αναγκασμένοι να στριμώχνονται ή να μένουν όρθιοι, ενώ μετακινούνται επί μία ώρα για να φτάσουν στον χώρο εργασίας τους. Όλοι μπορούν να αντιληφθούν ότι πέραν της αξιοπρέπειας των εργαζόμενων που μεταφέρονται με το…κιλό στις μονάδες που εργάζονται, τίθεται σοβαρότατο ζήτημα επικινδυνότητας, στους, ούτως ή άλλως, άκρως επικίνδυνους δρόμους της Κρήτης.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Ηρακλείου και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης, μιλώντας αποκλειστικά στη «Νέα Κρήτη» υποστήριξε: «Πρόκειται για μείζον ζήτημα η μεταφορά εργαζομένων στα ξενοδοχεία με τα λεωφορεία. Υπάρχουν άσχημα φαινόμενα μέσα στα λεωφορεία που μεταφέρουν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, όπως ότι ο αριθμός των επιβατών είναι αρκετά μεγάλος ή ότι κάθονται στα σκαλοπάτια ή ότι δεν υπάρχει κλιματισμός».

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι πρέπει να γίνει ώστε να υπάρξει περιορισμός ή μετριασμός τέτοιων φαινομένων; Ο κ. Κοκολάκης εξήγησε πως αφενός είναι θέμα που βαραίνει τους ξενοδόχους το να μεταφέρουν το προσωπικό με ασφάλεια στους χώρους εργασίας και αφετέρου υποστήριξε πως πρέπει να γίνουν στοχευμένοι έλεγχοι από το Τμήμα Τροχαίας του ΒΟΑΚ.

«Ως Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων υποστηρίζουμε πως πρέπει οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων να μεταφέρονται με ασφάλεια στον χώρο της εργασίας. Το τμήμα, επίσης, Τροχαίας του ΒΟΑΚ θα πρέπει να κάνει στοχευμένους ελέγχους για να μην υπάρξει ατύχημα», σημείωσε σχετικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here