12 χρόνια από τη μέρα που ο Θ. Τσουκάτος ομολογούσε τις «δωρεές» της Siemens στο ΠΑΣΟΚ

0
385

Την ώρα που ΝΔ – ΚΙΝΑΛ – ΜΜΕ προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι όλα είναι «σκευωρίες» έρχεται η 28η Ιουνίου του 2008 να μας υπενθυμίσει τη…«σκευωρία» εκείνης της εποχής. Πρόκειται φυσικά για την υπόθεση της Siemens και τα πλούσια «δώρα» της εταιρείας προς το ΠΑΣΟΚ.

Σαν σήμερα λοιπόν, πριν από 12 χρόνια ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Τσουκάτος περνούσε το κατώφλι του Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να καταθέσει ως ύποπτος, σχετικά με το 1 εκατομμύριο μάρκα που φαίνεται να είχαν διοχετευθεί από τη Siemens και όπως ίδιος δήλωνε κατέληξαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Τσουκάτος, μιλώντας στα ΜΜΕ επαναλάμβανε τη θέση που είχε διατυπώσει με την αρχική του δήλωση, ότι δηλαδή το επίμαχο ποσό κατατέθηκε τμηματικά στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ για τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματος το 1999, σημειώνοντας ότι «τα άτομα που ενεπλάκησαν στη μεταφορά, δεν έχουν καμία ευθύνη».

«Νιώθω δυνατός γιατί δεν έκανα κάτι για ίδιο όφελος, αλλά νιώθω και πικραμένος γιατί η παράταξη που υπηρέτησα πιστά επί 30 χρόνια με εγκατέλειψε και χωρίς αλληλεγγύη και θάρρος με άφησε μόνο μου», σημείωνε ο πρώην βουλευτής.

Ο κ. Τσουκάτος, συνοδευόμενος από το συνηγορό του Διονύση Γκούσκο, κατέθεσε για περίπου 2,5 ώρες στον εισαγγελέα. Στο εξασέλιδο υπόμνημά του ανέφερε όλα όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν της επίμαχης κατάθεσης από τη Siemens σε λογαριασμό επιχειρηματία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here