Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις -και- σήμερα στις Βρυξέλλες καθώς το απόγευμα της Πέμπτης, 15 Δεκεμβρίου 2022, η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας, Λάουρα Κόβεσι, ζήτησε την άρση της ασυλίας των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή και Μαρίας Σπυράκη.

Βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, η Μαρία Σπυράκη δήλωσε ότι υπάρχει θέμα με βοηθό της και το επίδομα αλλοδαπής του καθώς φέρεται να έχει απουσίες από το Ευρωκοινοβούλιο. «Δεν έχω πρόβλημα να αρθεί η ασυλία μου, δεν έχω τίποτα να κρύψω, δεν έχω λάβει χρήματα και όλο αυτό δεν έχει σχέση με το Κατάρ», δήλωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ στο ίδιο μέσο.

Με δήλωσή της στο ΑΜΠΕ η ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το QatarGate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here