Όταν ο Μητσοτάκης έδειχνε την ερώτηση που ήθελε να του κάνει ο Πορτοσάλτε

0
982

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 28 Ιουλίου, από την αποκάλυψη που είχε κάνει η Ομάδα Μνήμης με τη γνωστή πλέον συνέντευξη Μητσοτάκη στον Άρη Πορτοσάλτε.

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Σχεδόν 1,5 χρόνο από την επικράτησή του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, ο Μητσοτάκης αλλά και συνολικά ο μηχανισμός του κόμματος είχε αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι η τότε κυβέρνηση δεν επρόκειτο να παραδώσει τόσο εύκολα τα όπλα, προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές.

Ως εκ τούτου, η επιστράτευση κάθε μέσου και κάθε τακτικής εναντίον του πολιτικού του αντιπάλου ήταν όχι απλά θεμιτή αλλά αναγκαία. Αλλά και γεμάτη από γκάφες.

Τα επιχειρηματικά συμφέροντα – καναλάρχες και εκδότες στρατεύτηκαν σε αυτή τη «μάχη», με τους δημοσιογράφους – στελέχη των ΜΜΕ να ακολουθούν και πολλές φορές να βγαίνουν πρώτοι σε αυτόν τον αγώνα προπαγάνδας και λάσπης.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις, που σήμερα μπορεί πλέον να φαντάζει πταίσμα μπροστά σε όλα όσα έχουμε δει να συμβαίνουν, ήταν και η περίπτωση της εν λόγω συνέντευξης στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο Μητσοτάκης, ξεχνώντας προφανώς ότι η κάμερα κατέγραφε τη συνέντευξή του, υπέδειξε, ευθέως και χωρίς ίχνος συστολής, το θέμα – ερώτηση που ήθελε να του κάνει ο παρουσιαστής.

Ωστόσο, αυτή η κωμικοτραγική στιγμή για τα ελληνικά ΜΜΕ, τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τη ΝΔ, δεν ήταν και η μοναδική. Καθώς, στη συνέχεια, φαίνεται να υπήρξε αντίστοιχη «πάσα» με στόχο να μπορέσει να αναφερθεί ο σημερινός Πρωθυπουργός σε σκίτσο του Αρκά, το οποίο ασκούσε κριτική στον τότε Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here