Όταν ο Γ. Σουρνάρας αποθέωνε Σόιμπλε για το σθένος του!

0
246

Τον θαυμασμό του για το έργο του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξέφραζε δημοσίως, σαν σήμερα το 2013, ο τότε Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ο -από το 2014- Κεντρικός Τραπεζίτης της Ελλάδας, τόνιζε μάλιστα ότι «κανείς άλλος στη θέση του (σ.σ. Σόιμπλε) δεν θα είχε το κουράγιο να παίζει έναν τόσο σημαντικό ρόλο, με τόση ζέση. Πιστεύω», συνέχιζε ο Γ. Στουρνάρας, «πως έχω καταφέρει να τον κάνω να αλλάξει γνώμη για την Ελλάδα».

Η συνέντευξη Στουρνάρα που δημοσιεύθηκε στις 28 Ιουλίου 2013 με κεντρικό τίτλο «Εγώ θαυμάζω των Σόιμπλε για το σθένος του», έχει αξία ωστόσο και για έναν ακόμα λόγο: Διότι καταρρίπτει με τον πιο σαφή τρόπο τα όσα ισχυρίζεται μέχρι και σήμερα η ΝΔ (αλλά και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) αναφορικά με το «τέλος των μνημονίων» που «θα ερχόταν αν δεν κέρδιζε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη του 2015».

Ο κ. Στουρνάρας λοιπόν, απαντώντας στο ερώτημα για την διαπραγμάτευση με την τρόικα, ομολογούσε ότι η συζήτηση με τους δανειστές για το 2015 και 2016 ήταν ανοιχτή.

«Ναι μεν για το 2013 και το 2014, έπειτα από μεγάλη προσπάθεια, τους πείσαμε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό, όμως για το 2015 και το 2016 η συζήτηση είναι ανοιχτή. Δουλεύουμε από τώρα στο νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here