Απλά μαθήματα καταστροφής της ελληνικής οικονομίας μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο παραδίδει (ξανά) η συντηρητική παράταξη της χώρας, που -υπενθυμίζουμε- κέρδισε τις εκλογές με βασικό αφήγημα την ανάπτυξη και τις νέες θέσεις εργασίας.

Κανείς δεν διαφωνεί ότι η πανδημία χτύπησε σφοδρά την παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο, κανείς επίσης δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η ΝΔ παρέλαβε τον Ιούλιο του 2019 μια οικονομία που έτρεχε με ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 2,5% και κατάφερε μέχρι το τέλος του έτους -παρά τις ευνοϊκές συνθήκες- να τη ρίξει κάτω από το 2%! Και όλα αυτά ενώ η διακηρυγμένο προεκλογικό αφήγημα του κ. Μητσοτάκη ήταν για ανάπτυξη 4% και μάλιστα από τον πρώτο χρόνο που θα κυβερνούσε το κόμμα του.

Σήμερα, σχεδόν 10 μήνες μετά, εκ των οποίων οι περίπου 2,5 εν μέσω πανδημίας τα αποτελέσματα πριν και κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης δείχνουν ότι η οικονομία της χώρας οδηγείτε και πάλι στο γκρεμό. Αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης να μην στηρίξει ουσιαστικά την οικονομία, επιχειρήσεις και εργαζόμενους, παρακολουθώντας την ύφεση να αυξάνεται και την προσφορά και τη ζήτηση να παγώνουν.

Αποτέλεσμα; Επιβράδυναν το ρυθμό ανάπτυξης κατά το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής τους, άφησαν την ύφεση να πνίξει την οικονομία -εργαζόμενους και επιχειρήσεις- κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, και τώρα μας κάνουν τις ανακοινώσεις λες και πρόκειται για…σχολιαστές ειδησεογραφικών μέσω ενημέρωσης και όχι στελεχών της κυβέρνησης που διαχειρίζονται την κρίση.

Χρ. Σταϊκούρας: «Έρχεται βαθιά ύφεση, αύξηση της ανεργίας και μείωση των εισοδημάτων»

Η καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών: Επιβράδυναν το ρυθμό ανάπτυξης κατά το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής τους, άφησαν την ύφεση να πνίξει την οικονομία -εργαζόμενους και επιχειρήσεις- κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, και τώρα μας κάνουν τις ανακοινώσεις!https://youtu.be/qWNBD4R4jhU #ΝΔ_θελατε

Gepostet von Ομάδα Μνήμης am Dienstag, 19. Mai 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here