Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τουλάχιστον τρεις φορές έχει κουνήσει το δάχτυλο ο Μητσοτάκης στους πολίτες και ειδικά στους νέους, για να μην είναι «ανέμελοι», καθιστώντας τους μάλιστα ανεύθυνους, επικίνδυνους και υπεύθυνους για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Ξεκινώντας από την πρώτη φάση της πανδημίας και του πρώτο lockdown, ο Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια διαγγέλματος στις 17 Μαρτίου 2020, προειδοποιούσε, απευθυνόμενος κυρίως στους νέους, ότι η ανεμελιά είναι ανευθυνότητα: «Πρώτο μας μέλημα παραμένει να προφυλάξουμε τους ηλικιωμένους μας και τις ευπαθείς ομάδες. Και αυτή η ευθύνη βαραίνει όλους, ειδικά τους νεότερους. Προσέξτε: Εσείς το πιο πιθανό είναι να νοσήσετε ήπια ή και χωρίς καθόλου συμπτώματα. Όμως, κυκλοφορώντας άσκοπα κυκλοφορείτε και τον ιό. Απειλείτε, έτσι, τους γονείς και τους παππούδες σας. Αλλά κινδυνεύετε και οι ίδιοι. Γιατί αυξάνοντας τους ασθενείς πλημμυρίζουν τα νοσοκομεία. Και αυτό σημαίνει ότι αν αύριο έχετε ένα ατύχημα, πέσετε με τη μηχανή σας, δεν θα υπάρχει εντατική να σας περιθάλψει. Συνεπώς, η ανεμελιά δεν είναι ψευδο-αντίσταση, δεν είναι «μαγκιά» ή εξυπνάδα. Είναι απλά ανευθυνότητα.

Μερικούς μήνες αργότερα, καθώς βρισκόμασταν στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και οδηγούμασταν στο δεύτερο lockdown, ο Πρωθυπουργός, μέσω διαγγέλματος στις 22 Οκτωβρίου 2020, έριχνε και πάλι την ευθύνη τους νέους: «Όπως είπα, το δεύτερο κύμα είναι σφοδρότερο. Επηρεάζει, πλέον, όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα όμως τους νέους. Και διαπερνά περιφέρειες, πόλεις, ακόμη και συνοικίες. Με όχημα, δυστυχώς, την ίδια την κοινωνική ζωή: Τις καθημερινές επαφές μεταξύ μας και τις απλές συνήθειες του ελεύθερου χρόνου και της διασκέδασης. Προσέξτε: Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι στις στιγμές της ανεμελιάς γινόμαστε πιο ευάλωτοι στον ιό».

Η ημέρα μετά, δε, 23 Οκτωβρίου 2020, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της ΚΕΔΕ, ο Μητσοτάκης στοχοποίησε ευθέως τους νέους για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, κάνοντας λόγο για «αναμελιά»! Δήλωνε τότε ο Πρωθυπουργός: «Αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρο πού είναι το πρόβλημα, μας το λένε όλοι οι ειδικοί, είναι σε νεότερες ηλικίες, σχετίζεται κυρίως με τη νυχτερινή διασκέδαση και με την ανεμελιά μιας ηλικίας η οποία εκ των πραγμάτων έχει μάθει να ζει με έναν διαφορετικό τρόπο». 

Όταν όμως ο ίδιος πιάστηκε στην Πάρνηθα, σχεδον 1,5 μήνα αργότερα, να κάνει ποδηλατάδα και να συναντά πολίτες χωρίς μάσκα και μέτρα προστασίας, η ανευθυνότητα ξεχάστηκε για τον κ. Μητσοτάκη. Και όχι μόνο ξεχάστηκε, αλλά κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό «Αlpha, στις 7 Δεκεμβρίου 2020, ο ίδιος δήλωσε «ενοχλημένος που διογκώθηκε μια στιγμή ανεμελιάς»!

Αυτούς ψηφίσατε, αυτοί διαχειρίζονται την πανδημία.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here