Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, στις 29 Νοεμβρίου 2020, ο Μητσοτάκης έφτανε μέχρι την Πάρνηθα μαζί με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, για προσωπική άσκηση με το ποδήλατό του (αν και η κα Γκραμπόφσκι επέλεξε τελικά το motocross). Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, με τον Πρωθυπουργό να φωτογραφίζεται και να έρχεται σε κοντινή επαφή με αγνώστους, χωρίς μέτρα προστασίας, τον ανάγκασαν μεν να παραδεχτεί ότι ήταν «μια στιγμή ανεμελιάς» αλλά, παράλληλα και να…ενημερωθούμε ότι τελικά το πλαίσιο για την προσωπική άσκηση των πολιτών δεν ήταν τελικά και τόσο αυστηρό.

Ως εκ τούτου, μάθαμε τελικά, ότι η προσωπική άσκηση μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε μεγάλη απόσταση από τον τόπο διαμονής. Είδαμε επίσης τον κ. Γεωργιάδη να καλεί τους πολίτες να «πάνε στην Πάρνηθα» για γυμναστική.

Αυτές βέβαια οι δηλώσεις και η αιφνίδια διεύρυνση του πλαισίου των μέτρων, είχαν έναν και μόνο στόχο: Την προστασία του κ. Μητσοτάκη από την «ανεμελιά» του.

Γεγονός που επιβεβαιώθηκε περίτρανα και εκκωφαντικά σήμερα, 11 Δεκεμβρίου 2020, στο κέντρο της Αθήνας. Όταν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Βουνών, ξεκίνησε ποδηλατοπορεία, με σημείο αφετηρίας το Πάρκο Ερμού και Πειραιώς. Σκοπός της, η ανάδειξη «της ανάγκης προστασίας κάθε σπιθαμής γης που απειλείται από όσους τοποθετούν τα κέρδη των εταιρειών πάνω από την ποιότητα ζωής του ανθρώπου και όλων των έμβιων πλασμάτων».

Στο σημείο συγκέντρωσης των ποδηλατών μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες διέκοψαν την ποδηλατοπορεία στην Πειραιώς για να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε όσους συμμετείχαν, ώστε να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους ποδηλάτες τα απαιτούμενα έγγραφα-μηνύματα στο πλαίσιο των κανονισμών που έχουν επιβληθεί, ενώ αρκετοί από αυτούς φορούσαν μάσκες, αλλά και ρούχα με στάμπες που ανέγραφαν «Τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας».

Η ποδηλατοπορεία δεν πραγματοποιήθηκε τελικά, καθώς διαλύθηκε από την αστυνομία έπειτα από τους ελέγχους, στους οποίους δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικά με τα μέτρα μετακίνησης, ενώ σημειώθηκε και «κυνηγητό», καθώς μερικοί από τους ποδηλάτες διέφυγαν προς την πλατεία στο Γκάζι, όπου περικυκλώθηκαν από τους αστυνομικούς και τελικά κινήθηκαν προς το Μουσείο Μπενάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here