Σε ολιγόωρη διακοπή των πολυήμερων καλοκαιρινών διακοπών του αναγκάστηκε σήμερα ο Μητσοτάκης, σχεδόν οκτώ 24ωρα μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Ο εξαφανισμένος πρωθυπουργός -την ώρα που οι πολίτες βράζουν από θυμό και στενοχώρια για τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια- επιχειρώντας να διαχειριστεί ακόμη μία τραγωδία με επικοινωνιακούς όρους, είχε αποφασίσει να μείνει μακριά από το κάδρο των ευθυνών, όπως άλλωστε πράττει με θαυμαστή συνέπεια εδώ και περίπου 4,5 χρόνια.

Ωστόσο, η διεξαγωγή του τελικού του Super Cup στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» και η παρουσία του προέδρου της UEFA στην Αθήνα, του χάλασαν τα σχέδια. Τα δεδομένα άλλαξαν, ως εκ τούτου η δεδομένη συνάντησή του με τον Αλεκσάντερ Τσεφέριν, μετονομάστηκε σε «συνάντηση για την οπαδική βία» και διανθίστηκε με την πρόσκληση των ιδιοκτητών των τεσσάρων μεγαλύτερων ΠΑΕ της χώρας.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο χυδαίος Μητσοτάκης, στην προσπάθειά του να καλύψει τις κολοσσιαίες και ανεπίτρεπτες κυβερνητικές ευθύνες, χρησιμοποίησε τα επιχειρήματα των δικηγόρων των νεοναζί Κροατών και των Ελλήνων συνεργατών τους, θεσμικών παραγόντων της Κροατίας, ακόμη και των ίδιων των μελών του δολοφονικού τάγματος!

Δστυχώς (σ.σ. ο ευρωπαϊκός τελικός του Super Cup) πραγματοποιείται στη σκιά ενός πένθους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιες εγκληματικές συμμορίες -έχει δίκιο ο Aleksander, δεν μιλάμε εδώ για οπαδούς φιλάθλους- οι οποίες με πρόσχημα τους αγώνες ταξιδεύουν στην Ευρώπη οργανώνοντας ραντεβού θανάτου».

«Ραντεβού» θανάτου. Με αυτή τη φράση άνοιξε και έκλεισε το τραγικό γεγονός ο Μητσοτάκης. Αντί, ενώπιον του προέδρου της UEFA, να μιλήσει για τα τάγματα των νεοναζί που οργανωμένα εισέβαλλαν στη χώρα και τελικά έφτασαν στην πρωτεύουσά της, δολοφονώντας έναν 29χρονο άνθρωπο, ο Έλληνας πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει λόγο για «ραντεβού».

Και όλα αυτά ενώ ο δολοφόνος του φιλάθλου της ΑΕΚ δεν έχει ακόμη εντοπιστεί και ενώ περίπου 50 μέλη των Bad Blue Boys φέρονται να έχουν διαφύγει από τη χώρα με ευθύνη της κυβέρνησής του.

Αδίστακτος, επικίνδυνος, δεν διστάζει να λοιδορήσει τη μνήμη του Μιχάλη Κατσουρή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here