Αν κάτι οφείλει η κυβέρνηση της ΝΔ να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο, να μην το δυσφημεί και να το ενισχύει, αυτό είναι ο τουρισμός.

Φέρνει δισ. ευρώ κάθε χρόνο στο ΑΕΠ της οικονομίας, δημιουργεί -κακοπληρωμένες σε πολλές περιπτώσεις- θέσεις εργασίας, στηρίζει τα νησιά, και ειδικά τα μικρότερα σε πληθυσμό, δίνει σημαντικές ανάσες στην οικονομική ζωή ακόμα και περιοχών της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Εν μέσω λοιπόν της νέας οικονομικής κρίσης και του φόβου από τα απόνερα της πανδημίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται πως και σε αυτόν τον τομέα πορεύεται χωρίς σχέδιο, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζει τόσο το προϊόν του τουρισμού όσο και τις προοπτικές των νησιών για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

Στις 20 Μαΐου 2020, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των μέτρων στήριξης του τουρισμού, ανακοινώνει τον διαχωρισμό των νησιών σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με την επικινδυνότητά τους, σε χαμηλή, μέτρια και υψηλή.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ανακοινώσεις αυτές, δημιούργησαν την τέλεια καταιγίδα για τα νησιά. Καθώς το περιεχόμενό τους έγινε γνωστό τόσο στο εσωτερικό, όσο όμως και στο εξωτερικό, προκαλώντας τις αντιδράσεις των Δημάρχων και τελικά του Υφυπουργού Τουρισμού! κ. Μ. Κόνσολα. Ο οποίος, αφού δήλωσε χθες, ότι δεν υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός -αλήθεια, δεν γνωρίζει τις δηλώσεις του Υπουργού του;- κατήγγειλε μάλιστα ως επικίνδυνους όσους διακινούν τέτοια σενάρια!

Σήμερα, δε, με νέα παρέμβασή του, συνέχισε να χαρακτηρίζει «επικίνδυνους και ανεύθυνους» όσους διακινούν τέτοια σενάρια, αδειάζοντας μεγαλοπρεπώς τον Υπουργό Τουρισμού και αποδεικνύοντας ότι και στον τουρισμό η κυβέρνηση προχωρά χωρίς πυξίδα, καταλήγοντας ότι «δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα στην κυβέρνηση»!

Επικίνδυνοι!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here