Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επιλογές αρίστων στη στελέχωση κρατικών θέσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της Πιπίνας Κουμάντου, η οποία με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, διορίστηκε Πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας.

Εκτός από το γεγονός ότι η Πιπίνα Κουμάντου είναι στέλεχος της ΝΔ και Μέλος του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών του κόμματος, η ίδια είχε απασχολήσει έντονα προ διετίας με άρθρο της υπό τον τίτλο «Ποιος είναι αυτός ο Κοτζαμάνης;», στη προσπάθειά της να στηρίξει τα όσα ανιστόρητα ισχυριζόταν ο Μητσοτάκης και το κόμμα της για τη δολοφονία Λαμπράκη.

Η κα Κουμάντου μεταφέροντας μια συζήτηση που είχε (;) με 17χρονους δεν δίστασε να αναφέρει ότι ο Λαμπράκης, ούτε λίγο ούτε πολύ, σκοτώθηκε μετά από δυστύχημα και όχι από επίθεση από τους παρακρατικούς με το τρίκυκλο:

«Ποιος είναι αυτός ο Γκοτζαμάνης και γιατί απασχολεί τη Βουλή; αναρωτήθηκε η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων και ειδικότερα τα 17χρονα, που ετοιμάζονται και να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.

Ανέλαβα να τους ενημερώσω, μιας και είναι γνωστή σε όλους η μανία μου με την μελέτη παλαιών εφημερίδων, ιστορικών εγγράφων και δικαστικών αποφάσεων με πολιτική χροιά. Η επόμενη συνάντησή μας δεν θα ήταν μόνο αναψυχής αλλά και ενημερωτική. Τους αφηγήθηκα τα εξής: Στις 22 Μαΐου 1963, ώρα 22.15, ο γιατρός, βουλευτής της ΕΔΑ, ακτιβιστής Γρηγόρης Λαμπράκης, διέσχιζε με μια παρέα φίλων του, την διασταύρωση των οδών Ελ. Βενιζέλου και Ερμού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκείνη την ώρα διερχόταν από εκεί ο Σπ. Γκοτζαμάνης, που, οδηγώντας το τρίκυκλό του, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον βουλευτή, ο οποίος εξέπνευσε, υποκύπτοντας σε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι στη μία και μισή τα ξημερώματα της 23ης Μαΐου 1963».

Το άρθρο της κας Κουμάντου ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις.

Σήμερα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβραβεύει μέσω της Υπουργού Παιδείας το κομματικό στέλεχος της ΝΔ, διορίζοντάς την Πρόεδρο, όχι σε οποιοδήποτε οργανισμό, αλλά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here