Στην αγωνιώδη προσπάθεια της ΝΔ να ενισχύσει τη λήθη απέναντι σε ιστορικά γεγονότα που της θυμίζουν τις ευθύνες του παρακράτους, της αστυνομίας και του μετεμφυλιακού κράτους, πρωταγωνιστούσε αυτή τη περίοδο του 2018 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσπαθώντας να καλύψει το πολιτικό ολίσθημα του κόμματός του, που έφτανε στο σημείο να ειρωνεύεται την δολοφονική επίθεση στον Γρηγόρη Λαμπράκη, ο Μητσοτάκης θεώρησε πολιτικά ευφυές να ενημερώσει τους πολίτες ότι, όχι μόνο δεν γνωρίζει -ή κάνει πως δεν γνωρίζει- ιστορία, αλλά και ότι οι νέοι δεν χρειάζεται να γνωρίζουν τα πρόσφατα ιστορικά – πολιτικά γεγονότα του τόπου μας.

«Τι τον νοιάζει τον 17χρονο τι έγινε το 1963 με τους κοτζαμάνηδες και τα τρίκυκλα», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό ακόμα και τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ.

Αφορμή είχαν σταθεί οι αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ και τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε κοτζαμάνηδες και τρίκυκλα για την επίθεση από ακροδεξιούς που είχε δεχτεί μερικές μέρες νωρίτερα ο τότε Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Βέβαια, η θλιβερή ιστορία του σημερινού Πρωθυπουργού δεν τελείωνε εκεί. Καθώς μία ημέρα αργότερα, η τότε εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την αναφορά Μητσοτάκη και την άγνοιά του έφτανε στο σημείο να δηλώνει ότι «Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968» και άρα δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει την ιστορία του τόπου μας πριν από τη γέννηση (του μεσσία μας).

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. και την τον νοιάζει τον 17 χρόνο, αν σκοτώθηκε ο μπακογιανης………ας πουμε….ρε. δεν πας στον παπα να σε ψαλει…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here