Αυτές τις μέρες του 2015, η Ελλάδα βρισκόταν στην τέταρτη προεκλογική περίοδο των τελευτών έξι ετών. Η υπογραφή των μνημονίων και η βίαιη χρεοκοπία της ελληνικής κοινωνίας ανακατάταξε πλήρως το πολιτικό σκηνικό, όπως τουλάχιστον είχε διαμορφωθεί από τη μεταπολίτευση και μετά. Είχαν προηγηθεί τρεις εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις: Το 2009 (νίκη ΠΑΣΟΚ), οι διπλές εκλογές του 2012 (νίκη της ΝΔ) ενώ στο ενδιάμεσο είχε σχηματιστεί τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛάΟΣ με διορισμό του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του Πρωθυπουργού.

Η χώρα λοιπόν, ζούσε ήδη έξι χρόνια χρεοκοπίας και λεηλασίας. Όμως η ΝΔ του Σαμαρά, που ήδη κυβερνούσε 2,5 χρόνια, διατηρούσε, απτόητη την στρατηγική της επικοινωνίας.

Σαν σήμερα, λοιπόν, το 2015, ο Σαμαράς και το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ αποφασίζουν να δώσουν στη δημοσιότητα ένα βίντεο που μόνο γέλιο προκάλεσε. Σε μια τόση κρίσιμη φάση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, ο τότε Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, στήνεται σε ένα παγκάκι, κάνοντας ιδεολογικό μάθημα σε παιδιά που -υποτίθεται- εκείνη την ώρα έπαιζαν ποδόσφαιρο.

Τελικά, όπως φάνηκε και από το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά και από τις αναμετρήσεις που ακολούθησαν, μάλλον ούτε οι γονείς του «μικρού Νικόλα» δεν ψήφισαν ΝΔ και Σαμαρά.

Ο Σαμαράς και ο "μικρός Νικόλας"

Σαν σήμερα, το 2015. Τελικά, καθώς φαίνεται, ούτε οι γονείς του "μικρού Νικόλα" δεν ψήφισαν ΝΔ και Σαμαρά.https://youtu.be/YVT0U0u27CA

Δημοσιεύτηκε από Ομάδα Μνήμης στις Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here