«Τα κοινωνικά ζητήματα θα τα καταπολεμήσουμε με την Αστυνομία; Έδωσε πουθενά η Αστυνομία στα κοινωνικά προβλήματα λύσεις;». Τα (ρητορικά) ερωτήματα που μόλις διαβάσατε, προέρχονται από τις δημόσια διατυπωμένες σκέψεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ΣΚΑΙ και σε εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά. Ο Χρυσοχοΐδης, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τον Απρίλιο του 2010 δήλωνε ότι δεν συμφωνεί καθόλου με τη λογική των «μαζικών συλλήψεων 15χρονων για μια μολότοφ», παρουσιάζοντας μια τελείως διαφορετική πολιτική αντιμετώπισης των θεμάτων δημόσιας τάξης, σε σχέση με τα έργα και τις ημέρες των ετών που ακολούθησαν.

«Αλήθεια πιστεύουν ότι αν συλλάβουμε ένα παιδί που ενδεχομένως να ρίξει και μια μολότοφ κάποια στιγμή και το βάλουμε φυλακή δεν θα βγει ο χειρότερος εγκληματίας; Γιατί από τις φυλακές μας βγαίνουν εγκληματίες» σημείωνε στη συνέχεια ο Χρυσοχοϊδης. 

Προφανώς, με βάση τα γεγονότα, οι απόψεις, οι θέσεις και οι πολιτικές επιλογές του Χρυσοχοΐδη αλλάζουν ανάλογα με αυτούς που θα του δώσουν καρέκλα και εξουσία. Και γι’ αυτό είναι διπλά επικίνδυνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here