Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές έχει αρνηθεί ο Μητσοτάκης τους τελευταίους οκτώ μήνες το σενάριο μιας εκ νέου αλλαγής του εκλογικού νόμου από τον ίδιο και την κυβέρνησή του.

Οι απαντήσεις του, σε τρεις διαφορετικές συνεντεύξεις, είναι ξεκάθαρες και μια πιθανή αλλαγή στάσης, όπως βλέπουμε να συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες από κορυφαία στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, θα τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα.

Οι εκφράσεις που έχει χρησιμοποιήσει αλλά και το ύφος του στις απαντήσεις, δεν του αφήνουν και πολλά περιθώρια «ελιγμών».

Οι απαντήσεις Μητσοτάκη

Στις 12 Φεβρουαρίου 2022, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ΣΚΑΙ στην εκπομπή του Αυτιά, ο Μητσοτάκης καλείται για πρώτη φορά να απαντήσει αν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο στον ορίζοντα.

Γιώργος Αυτιάς: Τώρα, υπάρχει περίπτωση να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καμία.

Γιώργος Αυτιάς: Εκλογές το 2023, εκλογικός νόμος ο ίδιος;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καμία. Έχουμε εκλογικό νόμο, με αυτόν τον εκλογικό νόμο θα πάμε σε εκλογές, με αυτόν τον εκλογικό νόμο εκτιμώ ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές.

Περίπου 2,5 μήνες αργότερα, στις 29 Μαρτίου 2022, του forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου με τίτλο «Ο Κόσμος που Αλλάζει»:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ποιον να αλλάξω; Αφού έχουμε εκλογικό νόμο. Μου λέτε αν θα αλλάξω ξανά τον εκλογικό νόμο.

Νίκος Φιλιππίδης: Αν θα αλλάξετε ξανά τον εκλογικό νόμο.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Είμαι ένας υπεύθυνος, θεσμικός πολιτικός, ο οποίος έχει μάθει να πορεύεται με κανόνες.

Στις 14 Ιουνίου 2022, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην κρατική τηλεόραση:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μου ζητάτε να προσαρμόζω -επειδή έχω ακούσει και αυτές τις κουβέντες- να πάμε να αλλάξουμε, λέει, ξανά, τον εκλογικό νόμο. Είμαστε σοβαροί; Είμαστε σοβαροί; Θα αλλάζουμε τους κανόνες του παιχνιδιού ανάλογα με τι μας συμφέρει;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here