Πολύ λίγοι και ερασιτέχνες αποδεικνύονται σε ένα ακόμα κρίσιμο θέμα οι…άριστοι της κυβέρνησης της ΝΔ, υποβαθμίζοντας και δυσφημώντας ένα από τα πιο ισχυρά -αν όχι το ισχυρότερο- όπλα της ελληνικής οικονομίας, που είναι ο τουρισμός.

Καθώς οι χώρες παγκοσμίως κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μειώσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και του lockdown, στην Ελλάδα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν ενισχύει την οικονομία, εργαζόμενους και επιχειρήσεις, αλλά την ίδια ώρα οι αρμόδιοι αξιωματούχοι δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των επιλογών τους, των δηλώσεών τους και των χειρισμών του.

Ενώ λοιπόν φέτος είναι δεδομένη η σημαντική πτώση του τουρισμού, την Πέμπτη και την Παρασκευή, γίναμε μάρτυρες των αλληλοκατηγοριών μεταξύ του Υπουργού και του Υφυπουργού Τουρισμού, κ.κ. Θεοχάρη και Κόνσολα. Ο μεν πρώτος, παρουσιάζοντας το σχέδιο για τον τουρισμό στη μετά lockdown εποχή, ανακοίνωσε το διαχωρισμό των περιοχών σε υψηλής, μέτριας και χαμηλής επικινδυνότητας. Ο δε δεύτερος, επιτέθηκε, χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνους» όσους διακινούν τέτοια σενάρια!

Στις 28 Μαΐου 2020, ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, Κώστας Λούλης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει επικίνδυνες τις διακοπές σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα!

Απαντώντας για το μέρος που θα περάσει φέτος ο κ. Λούλης τις καλοκαιριές του διακοπές, αφού μας είπε ότι προτιμάει να βρίσκεται σε μέρη που δεν έχουν κόσμο, στη συνέχεια επιχειρηματολόγησε γι’ αυτή την επιλογή του, σημειώνοντας πως έτσι «δεν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος να περιμένουμε στην ουρά σε ένα μπουφέ και να κινδυνεύουμε».

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here