Μεγάλη μπάλα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Η UEFA ακυρώνει την κλήρωση του CL στην Αθήνα

0
638

Νέο χαστούκι από την ίδια την πραγματικότητα δέχτηκε η κυβέρνηση της ΝΔ μέσω της ανακοίνωσης της UEFA, με την οποία ακυρώνει την προγραμματισμένη για την 1η Οκτωβρίου του 2020 διεξαγωγή της κλήρωσης στην Αθήνα.

Όπως έκανε γνωστό σήμερα η UEFA, η κλήρωση και το γκαλά του Champions League δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά στο Ίδρυμα Στ. Νιάρχος αλλά στην Νιόν της Ελβετίας για λόγους δημόσιας υγείας, στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα στον Μητσοτάκη για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Μπορεί προχθές, από το βήμα της Βουλής, η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού να ήταν σε πανηγυρικό τόνο για το «πρωτοποριακό το σύστημα που δημιουργήσαμε», ωστόσο φαίνεται πως μετά την Ολλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία, και η UEFA έχει διαφορετική άποψη.

«Όλα τα μέρη συμφώνησαν ότι προτεραιότητα παραμένει η δημόσια υγεία και ότι προς το παρόν δεν θα ήταν δυνατόν να διοργανωθεί μια εκδήλωση τέτοιου μεγέθους με επισκέπτες στην Αθήνα, καθώς θα παραβίαζε περιορισμούς δημόσιας υγείας και περιορισμούς σχετικά με εσωτερικές εκδηλώσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της UEFA.

Αξίζει ωστόσο να θυμηθούμε την διθυραμβική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, όταν ενημερώθηκε για την απόφαση της UEFA! Αντιγράφουμε από ρεπορτάζ της 17ης Ιουνίου 2010: «Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο «με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA οι κληρώσεις του Champions League, του Europa League, οι βραβεύσεις ποδοσφαιριστών και οι σχετικές παράπλευρες εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν φέτος τον Οκτώβριο στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Όπως επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος “η επιλογή της Ελλάδας από την UEFA συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, καθώς πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εκδήλωση της UEFA μετά τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η απόφαση της UEFA συμβάλλει καθοριστικά στην παγκόσμια προβολή τη ‘Ελλάδας, ως μιας σύγχρονης ασφαλούς χώρας, που είναι σε θέση να φιλοξενεί διοργανώσεις αυτού του επιπέδου”.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι «καθοριστικό γεγονός για την οριστικοποίηση της συμφωνίας ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τις προηγούμενες μέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here