Υποβαθμίζοντας το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού που ήταν δεδομένο ότι θα χτυπούσε και τη χώρα μας αλλά και καταθέτοντας τη βεβαιότητά του ότι η κυβέρνησή του έχει πράξει όλα όσα θα όφειλε για την αντιμετώπισή του, εμφανιζόταν το καλοκαίρι (14 Ιουνίου 2020) ο Μητσοτάκης.

Με ύφος…Μωυσή και μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Μητσοτάκης δήλωνε ότι «δεν θα άφηνα, σε καμία περίπτωση, τη χώρα απροετοίμαστη για το σοβαρότατο ενδεχόμενο, τη μεγάλη πιθανότητα, να επιστρέψει ο κορωνοϊός με κάποιο τρόπο το φθινόπωρο ή τον χειμώνα. Θα είμαστε, όμως, πιο έτοιμοι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η…προετοιμασία της κυβέρνησής ξεκινούσε από την πιθανή ανακάλυψη του φαρμάκου (…) καθώς «έχουν επενδυθεί δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, δολάρια και τα πιο λαμπρά μυαλά δουλεύουν για να βρουν φάρμακα και εμβόλια» αλλά και στο γεγονός ότι «η κοινωνία είναι πιο έτοιμη» στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Αναφερόμενος δε στην ενίσχυση του ΕΣΥ, ο Μητσοτάκης επαναλάμβανε ότι «από τον Οκτώβριο θα έχουμε πολλά περισσότερα κρεβάτια Εντατικής από ό,τι είχαμε τον Μάρτιο», όπως και στο ότι «θα είμαστε πιο έξυπνοι στα τεστ και στην ιχνηλάτηση» οπότε «ελπίζουμε ότι και να χτυπήσει ο ιός δεν θα χρειάζεται να παίρνουμε οριζόντια μέτρα. Θα μπορούμε να κλείνουμε ένα σχολείο -ο μη γένοιτο αν πάει σε ένα σχολείο- ένα οικοδομικό τετράγωνο, έστω μία πόλη, αλλά όχι κατ’ ανάγκη οριζόντια μέτρα. Θα μπορούμε να είμαστε πιο έξυπνοι στα μέτρα τα οποία παίρνουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here