Το οριστικό βήμα για την πλήρη υιοθέτηση της Συμφωνία των Πρεσπών γνωστοποίησε με τον πλέον επίσημο τρόπο η ΝΔ δια μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα «Έθνος» ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Αν και οι κινήσεις και η αλλαγή ρητορικής είχαν συντελεστεί μόλις μερικά 24ωρα μετά τη νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, αν και ο ίδιος ο Μητσοτάκης πίεσε σε όλα τα επίπεδα για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, η απάντηση του κ. Δένδια για την Συμφωνία των Πρεσπών είναι αποκαλυπτική: «Παρά τις όποιες δυσκολίες, που οφείλονται κυρίως στη ρευστή πολιτική κατάσταση στη γείτονα, είναι γεγονός ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των χωρών μας έχει ενισχυθεί. Αυτό μόνο θετικό είναι. Σήμερα, η ελληνική Αεροπορία επιτηρεί τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ και εν δυνάμει μελλοντικού εταίρου στην ΕΕ. Με γνώμονα, λοιπόν, αυτό το θετικό “παράδειγμα” που προσφέρει η Ελλάδα, τον τελευταίο χρόνο εντείναμε τις προσπάθειές μας ώστε να προωθήσουμε την ενταξιακή πορεία της γείτονος και της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, πάντοτε βεβαίως υπό τη γνωστή αιρεσιμότητα».

Ας θυμηθούμε μερικές από τις παρεμβάσεις του σημερινού Υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης της ΝΔ, του κόμματος δηλαδή που συμμετείχε με κορυφαία στελέχη του -μεταξύ των οποίων ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς- στις συγκεντρώσεις ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Νίκος Δένδιας λοιπόν, χωρίς καρέκλα:

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here