Κόμμα παρωδία, κυβέρνηση απατεώνων

0
528

Αναγκασμένοι να ρίξουν τις μάσκες και να αποκαλυφθούν με κάθε επισημότητα είναι πλέον οι Υπουργοί και οι βουλευτές της ΝΔ αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Κοινή Δήλωση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών με τον Αμερικανό ομόλογό του που έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών» και η μετέπειτα απόσυρση του χαρακτηρισμού μέσω «ορθής επανάληψης» είναι η αφορμή για να αποδειχθεί το εσωκομματικό μπάχαλο που πάντα επικρατούσε στο κόμμα της ΝΔ.

Μπορεί ο στόχος της εξουσίας και ο (εύκολος) ακροδεξιός λαϊκισμός να κράτησε τελικά ενωμένο το κόμμα κατά την προηγούμενη περίοδο, σήμερα όμως, που η ΝΔ βρίσκεται στην διακυβέρνηση της χώρας, οι τοποθετήσεις, οι αποφάσεις και οι πράξεις είναι αυτές που καταγράφονται ιστορικά.

Η απόσυρση της λέξης «ιστορική», έχει προκαλέσει σοβαρά ζητήματα στη κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς από τη μία πλευρά Υπουργοί και…πρώην Υπουργοί επιδιώκουν είτε να υποβαθμίσουν το θέμα, είτε να αποκαλύψουν ότι εξ αρχής η εν λόγω Συμφωνία περισσότερο ωφελεί παρά ζημιώνει τα ελληνικά συμφέροντα, όμως η ακροδεξιά πτέρυγα με πρώτο τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δεν μπορεί -και δεν θέλει- να μείνει σιωπηρή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε λιγότερο από 12 ώρες έχουμε ήδη μια σειρά από αντιφατικές τοποθετήσεις, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επιδιώκει να υποβαθμίσει το θέμα της «ορθής επανάληψης» αλλά να δηλώνει πως πρόκειται για μια «σημαντική συμφωνία».

Σήμερα, Τρίτη, η πρώην Υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας ότι πέτυχε τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Αντιθέτως, ο Θάνος Πλεύρης, βουλευτής της ΝΔ, αφού τόνισε ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για την «ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών», στη συνέχεια δεν δίστασε να τη χαρακτηρίσει, ακόμη και σήμερα, «άθλια και ανιστόρητη»!

ΝΔ: Και σημαντική και εξασφαλίζει τη σταθερότητα και άθλια η Συμφωνία των Πρεσπών

Στ. Πέτσας: Σημαντική η Συμφωνία των Πρεσπών.Ντ. Μπακογιάννη: Εξασφαλίζει τη σταθερότητα η Συμφωνία των Πρεσπών.Θ. Πλεύρης: Άθλια και ανιστόρητη η Συμφωνία των Πρεσπών.Όλοι αυτοί βρίσκονται στο ίδιο κόμμα. #ΙστορικοιΑπατεωνες #ΝΔ_ξεφτιλες #ιστορικη_συμφωνιαhttps://www.omadamnimis.gr/

Gepostet von Ομάδα Μνήμης am Dienstag, 29. September 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here