Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ: Απευθείας ανάθεση σε εταιρεία που ιδρύθηκε πέντε ημέρες πριν το έργο

0
3510

Σε μία ακόμη απευθείας ανάθεση με κρατικό χρήμα προχωρά η κυβέρνηση των αρίστων, εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Αυτή τη φορά, τα τραγελαφικά γεγονότα του επιτελικού κράτους του Μητσοτάκη, διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.

Ας τα δούμε από την αρχή. Η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. αποτελεί τον βασικό επιτελικό βραχίονα υλοποίησης της στρατηγικής, των έργων και δράσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Δημόσιας Διοίκησης της χώρας.

Σύμφωνα με την αριθμό πρωτοκόλλα απόφαση 11378/27-11-2020 η ΚτΠ αναθέτει το έργο «καταγραφή εξοπλισμού της “Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε.” στο πλαίσια της μετεγκατάστασής της σε νέο κτίριο επί της Λεωφόρου Συγγρού αρ. 194 στην Αθήνα», στην εταιρεία «ADAM SMITH A.E». Το έργο αυτό θα στοιχίσει, συνολικά με το ΦΠΑ, 23.560 ευρώ.
Όπως διαβάζουμε, η εταιρεία ADAM SMITH ΑΕ (ελεύθερη αγορά με κρατικό και απευθείας χρήμα) θα πρέπει να καταγράψει το σύνολο του εξοπλισμού, ήτοι των λειτουργικών αντικειμένων της “Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε.” (π.χ γραφεία, καρέκλες, εκτυπωτές, Η/Υ, βιβλιοθήκες κτλ.) σύμφωνα με τις οδηγίες της αναθέτουσας αρχής.

Αυτό θα κοστίσει στους φορολογούμενους σχεδόν 24 χιλιάδες ευρώ.

Το ζήτημα ωστόσο δεν τελειώνει εδώ. Μπορεί οι απευθείας αναθέσεις να έχουν γίνει καθημερινή…συνήθεια για το κράτος των τρωκτικών και των αρίστων, ωστόσο η ιστορία έχει και συνέχεια. Και αφορά την εταιρεία που πήρε το έργο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΜΗ, η εταιρεία συστάθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2020 και όπως προκύπτει από την απόφαση της απευθείας ανάθεσης, κατέθεσε προσφορά για το έργο πέντε ημέρες μετά, δηλαδή στις 25 Νοεμβρίου 2020.

Έτσι γίνονται οι δουλειές. Εσείς περιμένετε τα 534 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here