Άριστα και στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και δη στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας παίρνει η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης. Η πολυαναμενόμενη Σύνοδος Κορυφής κατέληξε τελικά σε φιάσκο για τη χώρα μας, καθώς στο κοινό κείμενο συμπερασμάτων, δεν υπάρχει αναφορά σε κυρώσεις ή σε κάποιο μηχανισμό κυρώσεων σε έναντι της Τουρκίας στην περίπτωση δεν συμμορφωθεί.

Αξίζει να θυμηθούμε ωστόσο, τί δήλωνε πριν από περίπου ενάμιση μήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην διπλωματική προετοιμασία που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση σε επίπεδο ΕΕ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, στις 26 Αυγούστου 2020, ο κ. Πέτσας τόνιζε ότι ο κ. Μπορέλ θα παρουσιάσει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων κατάλογο μέτρων και εξέφρασε την άποψη ότι αυτά θα περιλαμβάνουν «κυρώσεις που θα δαγκώνουν».

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με χώρες που παρουσιάζονται διστακτικές στην επιβολή κυρώσεων, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι, πλέον, όλοι έχουν αντιληφθεί ότι με τη στάση της η Άγκυρα απομακρύνεται από τη Δύση.

Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, ο Μητσοτάκης φεύγει από τη Σύνοδο Κορυφής με άδεια χέρια, έχοντας αφήσει τη χώρα ανοχύρωτη έναντι των επιδιώξεων του Ερντογάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here