Βέβαιος για την έξοδο από τα μνημόνια και την εξάντληση της τετραετίας εμφανιζόταν ο Σαμαράς σαν σήμερα το 2014

0
189

Την ίδια βεβαιότητα που εξέφραζε για το τέλος των μνημονίων εξέφραζε και για την ολοκλήρωση της τετραετίας της κυβέρνησής του, σαν σήμερα, το 2014 ο Αντώνης Σαμαράς.

Με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, που κυκλοφορούσε στις 15 Ιουνίου του 2014, ο τότε Πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έστελνε σαφέστατο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές ενώ θεωρούσε πιθανότατο σενάριο να υπάρξουν οι 180 βουλευτές που θα υπερψήφιζαν την πρόταση της πλειοψηφίας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ήδη η κυβερνητική πλειοψηφία είναι πιο άνετη σήμερα στη Βουλή από ό,τι ήταν πριν από μερικούς μήνες. Και αυτό σημαίνει ότι βελτιώσαμε και την πολιτική σταθερότητα, αντίθετα από ό,τι προσδοκούσαν κάποιοι. Με τη συνεχή βελτίωση της κατάστασης θεωρώ πιθανότατο να έχουμε και προεδρική πλειοψηφία ως τον Μάρτιο. Οπότε πάει και το τελευταίο εμπόδιο για την εξάντληση της τετραετίας», απαντούσε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα λοιπόν που ο Σαμαράς εμφανιζόταν βέβαιος για την εξάντληση της τετραετίας και την εξασφάλιση των 180 βουλευτών, εξίσου βέβαιος εμφανιζόταν και για το τέλος των μνημονίων αλλά και για την…ανάπτυξη που θα ερχόταν.

Τελικά, ο Σαμαράς όχι μόνο δεν εξασφάλισε τους 180, όχι μόνο οδηγήθηκε σε πρόωρες εκλογές, αλλά παρέδωσε και μια οικονομία με 30% ανεργία, χωρίς ρευστότητα στα δημόσια ταμεία, με δεσμεύσεις για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, με διαλυμένες τις εργασιακές σχέσεις και με τους νέους να φεύγουν τρέχοντας στο εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here