Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την πρώτη -και ουσιαστικά τελευταία- συγκέντρωση των Παραιτηθείτε στο Σύνταγμα. Μπορεί η πρωτοβουλία μιας χούφτας γραφικών πολιτών να προωθήθηκε και να διαφημίστηκε όσες ελάχιστες από τα ΜΜΕ, με την προβολή χιλιάδων ρεπορτάζ και βίντεο αλλά η αποτυχία της ήταν προδιαγεγραμμένη. Διότι στην πραγματικότητα ήταν μια αντικυβερνητική συγκέντρωση χωρίς πραγματικά αιτήματα και χωρίς λαϊκό έρισμα. Μια κομματική -χωρίς όμως την επίσημη στήριξη της ΝΔ- με ολίγο από πρώην του ΠΑΣΟΚ (βλέπε Θανάση Χειμωνά), δήθεν «μεσαία τάξη» και κάποιες διαδικτυακές περσόνες που στην ουσία δεν είχαν να πουν τίποτα σε κανέναν και ειδικά για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Στόχο είχαν μόνο να προβληθούν οι ίδιοι, με την ελπίδα να βολευτούν την επόμενη μέρα.

Ας θυμηθούμε μερικά μόνο στιγμιότυπα από καταστάσεις και πρόσωπα εκείνης της εποχής:

Ο Γιώργος Τσουκαλάδακης. Πρώην εργαζόμενος της Ολυμπιακής, και μετέπειτα μετακλητός στο Υπουργείο Παιδείας επί Άννας Διαμαντοπούλου.

Αλλά και πωλητής διαφόρων διάφορων υαλουρονικών, μαζί με την επίσης άριστη Έλλη Παπαγγελή, που διάβασε τον Μαρξ στα 15 της και τον απέρριψε.

Ο Ισκάρ Αζίφ, που πλέον κλαδεύει δέντρα πολεμώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τους κρατικοδίαιτους κηφήνες.

Ο Θανάσης Χειμωνάς, που αγγίζει σε ρεκόρ αλλαγής κομμάτων τον Γρηγρόρη Ψαριανό, έδινε τα συνθήματα της εποχής.

Στον αγώνα και ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Λαοθάλασσα μεγαλύτερη από την περίοδο του δημοψηφίσματος έβλεπε ο πάντα εύστοχος στις εκτιμήσεις του Αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Από κοντά και ο Θάνος Πλεύρης που από όταν κέρδισε η ΝΔ τις εκλογές οι μετακλητοί και οι συνεργάτες, οι φίλοι και οι συγγενείς που διορίστηκαν, πληρώνονται μάλλον από τη τσέπη του Μητσοτάκη.

Ο μετέπειτα αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και σήμερα διευθυντής του γραφείου Τύπου του κόμματος θριαμβολογούσε.

Είχε και αυτά η συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου 2016.

Αλλά και αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here