Όταν η ΝΔ αποθέωνε και υιοθετούσε ρεπορτάζ του Απ. Φωτιάδη που σήμερα χαρακτηρίζει «πρώην υπάλληλο του ΣΥΡΙΖΑ»

2
1049

Κοντή μνήμη φαίνεται πως έχουν (ή μάλλον κάνουν πως έχουν) στη ΝΔ με αφορμή τον Guardian και την επίθεση που εξαπέλυσαν στον συντάκτη της εφημερίδας Απόστολο Φωτιάδη.

Το ρεπορτάζ του Απόστολου Φωτιάδη για τις αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας προκάλεσε φυσικά αίσθηση, έκανε τον γύρο του παγκόσμιου διαδικτύου, την ώρα μάλιστα που η σιωπή συνεχίζεται για τα ποσά που δόθηκαν σε ΜΜΕ για τις καμπάνιες «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς».

Η ΝΔ στράφηκε εναντίον του συντάκτη και όχι της ουσίας του ρεπορτάζ. Κατηγόρησε τον κ. Φωτιάδη ότι είναι «πρώην υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνοντας ότι «όλο και συχνότερα παρατηρείται το φαινόμενο πρώην μετακλητοί υπάλληλοι του ΣΥΡΙΖΑ να “προσφέρουν” τις υπηρεσίες τους κατά της χώρας. Ενδεδυμένοι το μανδύα του “ανεξάρτητου δημοσιογράφου” δυσφημούν την πατρίδα με άρθρα τους σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης», αναφέροντας ότι τα άρθρα αυτά με περιεχόμενο αντιπολιτευτικές καταγγελίες, παρουσιάζουν μια εντελώς αρνητική εικόνα για τη χώρα. «Στη συνέχεια αναπαράγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και φίλα προσκείμενα Μέσα, αποδιδόμενα δήθεν σε ανεξάρτητες πηγές με την σημείωση «ορίστε τι γράφει ο διεθνής τύπος».

Μόνο που το ίδιο ακριβώς είχε πράξει στις 9 Μαρτίου του 2017 η ΝΔ! Συγκεκριμένα ο σημερινός Υπουργός, τότε Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, με ανακοίνωσή του υιοθετούσε το ρεπορτάζ του ίδιου δημοσιογράφου, δηλαδή του Απόστολου Φωτιάδη και μάλιστα στο ίδιο Μέσο, δηλαδή στον Guardian!

Το ρεπορτάζ αφορούσε τότε το προσφυγικό, τον τότε Υπουργό Γ. Μουζάλα και τον τρόπο διαχείρισης των κονδυλίων.

Ο τίτλος του δελτίου τύπου: «Ο κ. Μουζάλας βλάπτει σοβαρά την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό», σημείωνε η ΝΔ υιοθετώντας χωρίς δεύτερη σκέψη τα όσα έγραφε ο δημοσιογράφος: «Τα μέχρι τώρα “έργα και ημέρες” του κ. Μουζάλα συνεχίζουν να προσβάλλουν και να εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς. Αυτή τη φορά, είναι η βρετανική εφημερίδα ”The Guardian” που με εκτενές σημερινό της δημοσίευμα αφήνει σαφείς αιχμές για αδιαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται η Κυβέρνηση τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έλαβε για το Μεταναστευτικό.

Αποτυπώνει με στοιχεία την θλιβερή πραγματικότητα και αναδεικνύει με αριθμούς το εύρος της κακοδιαχείρησης του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Καταγγέλλει ότι ”για κάθε 100 δολάρια που ξοδεύονται για την Ελλάδα, τα 70 χάνονται”.

Και περιγράφει, με σκληρά λόγια, την εικόνα μιας Ελλάδας που δεν μας αξίζει.

Για μία ακόμα φορά, επιβεβαιώνονται αυτά που επισημαίνουμε εδώ και καιρό: Ότι διαχειρίστηκαν ως λάφυρο τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ανίκανη Κυβέρνησή του, συνεχίζουν να βλάπτουν σοβαρά την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό».

Και το ρεπορτάζ στο οποίο αναφερόταν ο κ. Βαρβιτισιώτης και η ΝΔ:

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here