Συνεχίζεται η αποθέωση Μπακογιάννη για το «Μεγάλο Περίπατο»

0
1316

Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα social media για τις νέες πρωτοβουλίες του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη αναφορικά με τις αλλαγές που υλοποιεί η δημοτική αρχή στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 15 Ιουνίου η έναρξη της εφαρμογής του «Μεγάλου Περίπατου» δημιούργησε κυκλοφοριακό κομφούζιο σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, αναγκάζοντας χιλιάδες οδηγούν σε πολύωρη αναμονή, καθώς επιχειρούσαν να διασχίσουν το κέντρο της πόλης.

Αυτή την εβδομάδα, η νέα πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων να τοποθετήσει κακόγουστες, (μάλλον) επικίνδυνες και σίγουρα ακριβές ζαρντινιέρες στα όρια του «Μεγάλου Περιπάτου» προκαλεί εκ νέου αντιδράσεις.

Οι ζαρντινιέρες με τα φυτά έχουν τοποθετηθεί ανάμεσα στις λωρίδες που χωρίζουν τον πεζόδρομο από τον δρόμο όπου περνούν αυτοκίνητα και κοστίζουν στους φορολογούμενους 550 ευρώ η μία!

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα τοποθετηθούν συνολικά στον «Μεγάλο Περίπατο» 570 ζαρντινιέρες, διαστάσεων 1,5 x 0,5m, και ύψους 50cm.

Με βάση τη σχετική απόφαση που έλαβε στις 27 Μαΐου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων, το συνολικά ποσό που προβλέπεται για το έργο ανέρχεται στα 1.108.165,80 ευρώ. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι 570 ζαρντινιέρες κοστίζουν συνολικά 313.500 ευρώ.

Μερικές μόνο από τις αντιδράσεις στο twitter:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here