Σεισμός στη Σάμο: Το κρατικό ΑΠΕ λοιδορεί, οι ιστοσελίδες αναπαράγουν την αθλιότητα

0
456

Σε μια νέα -όχι τόσο εξόφθαλμη- αλλά ακόμη πιο εξοργιστική προσπάθεια να καλύψει η κυβέρνηση τις όποιες ευθύνες της για τον τραγικό θάνατο των δύο παιδιών στη Σάμο, αλλά και να επιρρίψει (και σε αυτήν την περίπτωση τις ευθύνες στους πολίτες) επιχειρείται μέσω του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Να τα πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή: Υπάρχουν ευθύνες από την πλευρά της κυβέρνησης για τον θάνατο των δύο παιδιών; Θεωρούμε πως όχι. Ένα φυσικό φαινόμενο, τόσο μεγάλης έντασης, το πιθανότερο είναι να έχει -δυστυχώς- και θύματα. Το νεαρό της ηλικίας των παιδιών και ο τρόπος που κατέληξαν κάνει ακόμη πιο έντονη τη λύπη όλων μας.

Γιατί όμως η άπληστη επικοινωνιακά κυβέρνηση και -στη συγκεκριμένη περίπτωση- η Πολιτική Προστασία να νιώθουν την ανάγκη να υπενθυμίσουν ότι η ΓΓΠΠ είχε αποστείλει έγκαιρα μήνυμα μέσω του 112 με το οποίο προειδοποιούσε τους πολίτες να μην πλησιάζουν τα παλιά κτίρια;

Και γιατί αυτή η πληροφορία να αποτελεί διαρροή χρήσιμη προς μετάδοση μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων και μάλιστα στην ίδια είδηση με την επιβεβαίωση του θανάτου των δύο παιδιών;

Σύμφωνα λοιπόν με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, μαζί με την είδηση για τον τραγικό θάνατο των δύο μαθητών, θα έπρεπε να…ενημερωθούμε ότι το 112 λειτούργησε και μάλιστα ότι λειτούργησε έγκαιρα…: “Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία έχει αποστείλει μηνύματα μέσω του 112 προειδοποιώντας τους πολίτες να μην πλησιάζουν παλιά κτίρια”.

Η κυβέρνηση έκανε λοιπόν ό,τι μπορούσε αλλά τα θύματα δεν τους…άκουσαν.

Σημείο 2ο: Το εν λόγω θέμα του ΑΠΕ/ΜΠΕ, αναπαράγεται με τον κλασικό τρόπο που όλοι πλέον γνωρίζουν και που χθες αποκάλυψε την υπόγεια λειτουργία Μαξίμου – ΜΜΕ: Δηλαδή, με copy/paste.

Μια απλή αναζήτηση στην επίμαχη παράγραφο (δείτε και παρακάτω) και θα κατανοήσετε πως η ενημέρωση φτάνει από την κυβέρνηση και τα Υπουργεία στο ΑΠΕ/ΜΠΕ και από εκεί στους συντάκτες(;) των “ενημερωτικών” ιστοσελίδων και από εκεί στα δελτία ειδήσεων των καναλιών και των ραδιοφώνων, αποτελώντας πλέον “είδηση” που προκύπτει από το σύνολο των ΜΜΕ του διαδικτύου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here