Ο «βηματοδότης» καρφώνει Λαβράνο, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κυβέρνηση

0
199

Την αστυνομική φύλαξη ενός εκ των πρωταγωνιστών στην υπόθεση των υποκλοπών, του επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνου, επιβεβαιώνει με σημερινό δημοσίευμά του το «Βήμα».

Η γνωστή στήλη «Βηματοδότης» σημειώνει ότι στον κ. Λαβράνο -αν και φορολογικός κάτοικος εξωτερικού- έχει παραχωρηθεί αστυνομικός για την ασφάλειά του από το 2012 γεγονός που γνώριζαν τόσο ο υφυπουργός Δημοσίας Τάξης Λευτέρη Οικονόμου όσο και ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης της ΝΔ, Κώστας Τσουβάλας.

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα:

Τηλεφωνήματα ωστόσο μαθαίνω έπεσαν στον αρχηγό της Αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα για το ζήτημα της αστυνομικής φρούρησης του επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνου. Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας που δηλώνει μόνιμος κάτοικος Λονδίνου από το 2012 διαθέτει αστυνομική φρούρηση από την ΕΛ.ΑΣ.

Ρωτήσαμε και μάθαμε πως η αστυνομική φρούρηση του κ. Λαβράνου ήταν γνωστή και στον υφυπουργό Δημοσίας Τάξης Λευτέρη Οικονόμου και στον παραιτηθέντα Γενικό Γραμματέα Κώστα Τσουβάλα. Και όπως μας πληροφόρησαν ο κ. Λαβράνος όχι μόνον έχει φρούρηση, αλλά έχει δίπλα του και τον ίδιο αστυνομικό αδιαλείπτως από το 2013. Όμως τα ερωτήματα είναι πολλά…

Ο κ. Λαβράνος, βλέπετε, δηλώνει φορολογικός κάτοικος Κύπρου. Δηλώνει. Διότι κατά τις πληροφορίες μας το 2022 και το 2021 δεν πέρασε ούτε έναν μήνα στην Μεγαλόνησο και ήταν μονίμως στο Ψυχικό όπου είναι η οικία και το γραφείο του. Αξίζει μάλιστα να δει κανείς τις δηλωθείσες υπηρεσίες των αστυνομικών του για να διαπιστώσει το τί συμβαίνει. Διότι η δήλωση αλλοδαπής φορολογικής έδρας σε διαμένοντα μονίμως στην Ελλάδα είναι σοβαρή φορολογική παράβαση. Αλλά αυτή η παράβαση είναι η μικρότερη που πρέπει να εξηγήσει ο εν λόγω επιχειρηματίας που κατά τα δημοσιεύματα βρέθηκε να εικονίζεται μέχρι και σε πλαστές ιταλικές ταυτότητες… Και για όλα αυτά αργά ή γρήγορα θα κληθούν να μιλήσουν και οι αστυνομικοί που έχουν διατεθεί στον κ. Λαβράνο. Απλά διότι έχουν γνώσει οι φύλακες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here