Έχοντας διανύσει σχεδόν μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη των συνομιλιών του με τον Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, ο Τάκης Μπαλτάκος, πρώην πλέον γενικός γραμματέας της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, επιχειρούσε να δώσει απαντήσεις για τους λόγους που διατηρούσε επικοινωνία με την εγκληματική οργάνωση.

Είναι προφανές πια, καθώς τα χρόνια έχουν περάσει και τα γεγονότα τρέχουν, ότι οι δικαιολογίες του Μπαλτάκου αλλά και του ίδιου του Σαμαρά δεν μπορούν να σταθούν. Η πραγματικότητα δείχνει ξεκάθαρα, άλλωστε τα σχετικά μηνύματα έχουν αποκαλυφθεί και στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ότι η ΝΔ του Σαμαρά, του Μπαλτάκου, του Αθανασίου, του Γεωργιάδη και του Βορίδη, διατηρούσε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τη Χρυσή Αυγή, επιδιώκοντας κομματικά οφέλη.

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο θα έβαζε ένα σοβαρό εμπόδιο στη δράση των ταγμάτων ασφαλείας της νεοναζιστικής οργάνωσης, ακυρώθηκε από το “περιβάλλον του Σαμαρά”, όπως αποκάλυπτε το 2013 ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Αξίζει όμως να θυμηθούμε τους λόγους που επικαλέστηκε ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος για την απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Ε”, λίγο μετά την παραίτησή του, ο Μπαλτάκος αποκάλυψε ότι ο ίδιος πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το αντιρατσιστικό διότι “έθιγε την εκκλησία και το στρατό”! Η πιο εξοργιστική ωστόσο απάντηση του κ. Μπαλτάκου ακολουθήσε αμέσως μετά. Καθώς ο κ. Μπαλτάκος δήλωνε ότι αν γινόταν νόμος του κράτους το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο η ΝΔ θα έχανε ψήφους! Και ότι ο ίδιος είχε καθήκον να μην το φέρει προς ψήφιση καθώς “φρόντιζε τη ΝΔ”!

Προφανώς, κανείς δεν είχε εξηγήσει στο δεξί χέρι του Σαμαρά, ότι μια κυβέρνηση δεν εργάζεται για το κόμμα αλλά για τη χώρα και τους πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here