Οκτώβριος 2018: Ο Παπαντωνίου στη φυλακή, παρά τις…προσπάθειες Γεωργιάδη

0
182

Προφυλακιστέοι κρίνονταν αυτές τις μέρες (25 Οκτωβρίου) του 2018 ο πρώην υπουργός εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, μετά από μαραθώνιες απολογίες, κατηγορούμενοι για νομιμοποίηση ποσού 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων προερχόμενων από παράνομες αμοιβές, που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 400 εκατομμύρια ευρώ.

Δύο ανακριτές κατά της Διαφθοράς και ο αρμόδιος Εισαγγελέας έδειξαν το δρόμο της φυλακής στο ζεύγος Παπαντωνίου, η απολογία των οποίων διήρκεσε περισσότερες από 20 ώρες.

Το ζεύγος Παπαντωνίου που κατηγορείται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ύψους 2.800.000 ελβετικών φράγκων, το οποίο φέρεται να έλαβε ως δώρο ο άλλοτε κραταιός υπουργός για να προωθήσει την κύρια σύμβαση και αυτή των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για το εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, δεν κατάφερε να πείσει τη Δικαιοσύνη.

Τον Παπαντωνίου ωστόσο, είχε σπεύσει να “αθωώσει” ο σημερινός Υπουργός Ανάπτυξης και από τότε Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, αναπαράγοντας, μέσω twitter, δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή” από το 2017, υιοθετώντας την τοποθέτηση του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Παπαντωνίου αποφυλακίστηκε στις 7 Απριλίου 2020, μετά από σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here